3W Infra lanceert lease-to-own programma voor servers en netwerkapparatuur

3W Infra

IaaS hosting provider 3W Infra lanceert een financieringsprogramma. De 3W Infra Financing Program is een ‘lease-to-own’ programma dat zich richt op de wat grotere hosting infrastructuren, voor bedrijven die gefocust zijn op margeverhoging en kostenreductie. Het financieringsprogramma biedt IaaS hosting gebruikers de mogelijkheid om aan het einde van de leaseperiode hun dedicated servers en netwerkapparatuur volledig in eigendom te krijgen. Gedurende de leaseperiode betalen zij een vast maandelijks termijnbedrag.

Middels de 3W Infra Financing Program worden gebruikers in staat gesteld om op een laagdrempelige manier apparatuur aan te schaffen, terwijl de investeringskosten in lijn blijven met hun bedrijfsinkomsten. De aan te schaffen apparatuur kan uiteenlopen van rack servers en blade server chassis tot storage nodes, en van firewalls, load balancers en switches tot en met optische fibers en bekabeling infrastructuur. Het financieringsprogramma is bedoeld voor enterprises, cloud services providers (CSP’s), system integrators (SI’s), managed services providers (MSP’s) en andere bedrijven met een vraag naar wat grotere IaaS hosting infrastructuren.

OPEX versus APEX

3W Infra Financing Program kent flexibele leasetermijnen, met leaseperiodes die uiteenlopen van 12 tot 36 maanden. Gebruikers kunnen gebruikmaken van het financieringsprogramma wanneer zij hun IaaS hosting infrastructuur hebben gehuisvest binnen 3W Infra’s datacenteromgeving, of wanneer zij van plan zijn dit te doen. Binnen het financieringsprogramma hebben deelnemers de vrijheid om naar eigen voorkeur hardwaremerken en soorten apparatuur te kiezen.

“Ons financieringsprogramma met daarin de lease-to-own aanbieding geeft CXO’s en financieel managers de mogelijkheid om hun IT investeringen te spreiden en CAPEX om te zetten in een operationele financiering van hun dedicated servers en netwerkapparatuur”, zegt Roy Premchand, Managing Director van 3W Infra. “Het vrijmaken van investeringskapitaal biedt deze bedrijven het voordeel dat zij up-to-date technologie kunnen aanschaffen terwijl zij zich kunnen blijven focussen op hun corebusiness en het genereren van omzet. Het beperkt ook de risico’s die gepaard kunnen gaan met IT investeringen en potentieel hoge kosten voor hardware apparatuur.”

Operational Lease

Naast het lease-to-own financieringsprogramma heeft 3W Infra ook nog gewoon de mogelijkheid tot ‘Operational Lease’ in het portfolio, de reguliere dedicated server productlijn waarbij maandelijkse kosten worden berekend en 3W Infra eigenaar blijft van de hardware. Daarnaast kunnen klanten hardware aanschaffen via 3D Infra, waarbij het bedrijf in feite optreedt als een reseller van de servers en netwerkapparatuur. Wie voor deze laatste optie kiest is vanaf dag één eigenaar van de hardware.

Voor 3W Infra zelf is het eigenlijk niet zo winstgevend om een lease-to-own financieringsprogramma aan klanten aan te bieden, maar het management team van 3W Infra is er veel aan gelegen om het toch in het portfolio op te nemen. “De marges op dit soort services is eerlijk gezegd vrij laag, maar wij vinden het belangrijk om een stap extra voor klanten te zetten en lease-to-own als optie mee te nemen”, zegt Premchand.

Start-ups

Vooral voor financiële ondernemingen (financials) en cloud services providers (CSP’s) zou het lease-to-own financieringsprogramma volgens Premchand een goede oplossing kunnen zijn. “Zelfs voor start-ups kan lease-to-own een passende oplossing bieden. Operational lease, oftewel ons reguliere dedicated server productportfolio, is in dat geval echter ook een optie – omdat sommige start-ups meer flexibiliteit zullen wensen als het gaat om hun middellange termijn investeringen. Tijdens de bèta lancering zagen we echter al aardig wat belangstelling voor ‘lease-to-own’ vanuit de start-up wereld, van onder andere een cloud storage start-up uit Canada en een streaming start-up uit India.”

“Sommige gaming klanten van 3W Infra zullen waarschijnlijk eerder de voorkeur geven aan operationele lease en het reguliere dedicated server programma, omdat hun netwerkbehoeften enorm kunnen fluctueren,” zegt Premchand. “Bij financials ligt dat anders. Voor financiële ondernemingen is onze 100% uptime garantie en low-latency connectiviteit doorgaans belangrijker dan de CPU power. Wanneer zij kiezen voor A-merk hardware, dan zijn zij in staat om een duurzame en economisch voordelige IaaS hosting infrastructuur in te richten. Hetzelfde geldt voor reeds gevestigde cloud services providers die bijvoorbeeld hun internationale activiteiten van de Verenigde Staten naar Europa willen uitbreiden.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *