Tele2 Nederland verbetert netwerkprestaties met WaveLogic Ai van Ciena

Pieken in mobiel datagebruik creëren een behoefte aan een adaptief netwerk dat kan worden opgeschaald tot 400G

Tele2 Nederland heeft onlangs een coherente optische WaveLogic Ai-oplossing van Ciena geïmplementeerd om de netwerkcapaciteit te verhogen, operationele kosten te verlagen en een enorme toename van mobiel videodataverkeer van Netflix en YouTube te ondersteunen.

Tele2 Nederland is een telecomprovider op de Nederlandse markt. Tele2 Nederland bedient zowel plaatselijke klanten als grote ondernemers en beheert een portfolio met vaste telefonie, mobiele telefonie, breedbandproducten en digitale televisie.

Met het 6500 packet-optical platform van Ciena aangestuurd door WaveLogic Ai, het eerste programmeerbare coherente modem op de markt dat kan worden opgeschaald tot 400Gbps per golflengte, kan Tele2 Nederland op het grootste deel van zijn netwerk golflengten van 300G en 400G gebruiken. Het platform maakt het voor Tele2 Nederland mogelijk om effectief een aanzienlijke toename van mobiel datagebruik te stroomlijnen van klanten die gebruikmaken van de bundels met onbeperkte spraak- en mobiele internetdiensten.

WaveLogic Ai zorgt ervoor dat Tele2 Nederland de bestaande netwerkcapaciteit kan vergroten en veertig keer meer bandbreedte kan bieden dan waarvoor het aanvankelijk is ontworpen. Daarnaast heeft de serviceprovider profijt van de kleinere behuizing, lagere kosten per bit, lager stroomverbruik en lagere koelbenodigdheden.

Ook levert WaveLogic Ai van Ciena nieuwe intelligentieniveaus en inzichten voor het netwerk aan Tele2 Nederland, zodat het bedrijf aanpassingen kan doorvoeren en autonome beslissingen kan nemen om de prestaties te verbeteren. WaveLogic kan bijvoorbeeld helpen bij het bepalen van de optimale capaciteit voor elk pad van het netwerk en die capaciteit vervolgens tussen 100G en 400G met stappen van 50G instellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.