LeaseWeb kiest Veeam voor uitbreiding van cloudhostingbescherming en databeschikbaarheid

Veeam Software maakt bekend dat LeaseWeb Veeam Backup & Replication 9.5 heeft gekozen voor het versterken van zijn back-up- en replicatiediensten voor VMware-platforms. Hierdoor wordt de beschikbaarheid van gehoste klantdata verder vergroot.

LeaseWebVeeam Backup & Replication 9.5 voorziet in beschikbaarheid van elk type workload – virtueel, fysiek of cloud, waaronder VMware vSphere – op basis van een enkele managementconsole. LeaseWeb focust op de virtualisatie- en cloudmogelijkheden van de oplossing die staat voor snelle, flexibele en betrouwbare recovery van applicaties en data. Verder brengt het bedrijf zo back-up en replicatie samen in een enkele softwareoplossing. Onderdeel van de samenwerking tussen de twee partijen is, dat LeaseWeb toetreedt tot het programma als Gold Partner. Hierdoor kunnen beide bedrijven gezamenlijk hun activiteiten uitbreiden. LeaseWeb en Veeam gaan samenwerken om klanten te helpen hun data op een betrouwbare manier te beschermen.

Met de nieuwe LeaseWeb Veeam Backup & Replication-service richt LeaseWeb zich op Infrastructure-as-a-Service (IaaS) private-cloudklanten die VMware-virtual machines inzetten en op zoek zijn naar een betrouwbare manier om deze platforms te beschermen. De back-upservice van LeaseWeb wordt aangeboden op basis van een vaste prijs per VM en een laag bedrag per gigabyte aan storage. Zo blijven klanten flexibel.

“Wij kozen voor Veeam als basis voor de uitbreiding van ons back-upportfolio, omdat het zich heeft bewezen als beste technologische oplossing van dit moment”, zegt Alexander Kalkman, Chief Marketing Officer van LeaseWeb. “De oplossing van Veeam is snel, betrouwbaar, rijk aan features en honderd procent getest. Ze biedt volledige VM-back-up en -recovery en stelt gebruikers zo in staat om een volledige virtual machine op de originele host of op verschillende hosts te herstellen. Ook is een service snel te herstellen door een virtual machine direct vanuit een back-upfile op reguliere back-upstorage te starten. Wij zijn enthousiast om samen te werken met Veeam en zo klanten te helpen hun virtuele systemen optimaal te beschermen.”

“Veeam en LeaseWeb zijn natuurlijke partners, omdat ze hetzelfde DNA delen”, zegt Ronald Ooms, vicepresident Noordoost-EMEA van Veeam. “Wij zijn beide ambitieus en zijn de afgelopen jaren snel gegroeid. We zijn door leidende analisten als Gartner erkend en hebben een sterk commitment om klanten te voorzien van de beste availability-oplossingen en -diensten om hun meest waardevolle bedrijfsmiddel te beschermen: data. Wij kijken uit naar de samenwerking met LeaseWeb en zijn ervan overtuigd dat deze nieuwe dienst inspeelt op de eisen van de huidige IaaS-klanten die hun data 24 uur per dag nodig hebben en gebruikmaken van VMware-technologie. Deze beschikbaarheidseis is ‘the new normal’ voor bedrijven en met Veeam als onderdeel van het dataprotectieportfolio is LeaseWeb nu in staat die beschikbaarheid te bieden en te vertrouwen op de ‘always on’-mogelijkheden.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.