KNVI organiseert 23 maart voor de zestiende maal de Server Manager Dag

De Service Manager Dag – die op 23 maart wordt gehouden in de Amersfoortse Rijtuigenloods – is al jaren toonaangevend als evenement op het gebied van service management en alles wat daar mee samenhangt. De SMD wordt georganiseerd door een groep vrijwilligers vanuit de Special Interest Group Beheer & Service Management. Doelstelling is om ieder jaar weer een inspirerend programma samen te stellen waar Service Managers en andere stakeholders binnen de IT en Business samen nieuwe ideeën op kunnen doen en kunnen leren van verhalen van anderen.

Dit non-commerciële event wordt ieder jaar weer vol passie voorbereid door diverse vrijwilligers die hun sporen hebben verdiend in dit interessante vakgebied. En ieder jaar weer lukt het om enkele honderden vakgenoten een zeer gevarieerd programma voor te schotelen.

Keynotes

Tijdens de Service Manager Dag zal Rini van Solingen ingaan op het belang van ‘Responsive Enterprises’ en de veranderingen die dat vraagt van huidige organisaties. DevOps biedt aanknopingspunten voor een meebewegende IT-operations bij nieuwe ontwikkelingen. Beheerders moeten snel schakelen om ervoor te zorgen dat de ‘value stream’ in de hoofdprocessen niet verstoord wordt. Mike Orzen zal de relatie leggen tussen het beheren van de ‘value stream’ met LEAN IT en het ‘pop-up’ thema.

Hoe samen te werken is een onderwerp waar een andere keynotespreker, Paul Bessems, een voorstel voor heeft. Een invulling voor agile-werken is dat de organisatie geheel overgelaten wordt aan de professionals. Paul Bessems noemt deze aanpak “blockchain organiseren”. Het is zowel flexibel als schaalbaar. Pop-up dienstverlening vraagt om een dergelijke samenwerking.
Een andere in het oog springende spreker is onder ander Kaimar Karu van Axelos, die zal toelichten hoe DevOps en IT-servicemanagement samenhangen.

Pop-up!

Pop-up? Een combinatie van een fysieke werkplek en virtuele clouddiensten! De term kreeg naamsbekendheid via Amazon Web Services, een van de grootste cloud-dienstverleners. Sinds 2014 zijn er ‘Pop-Up Lofts’ in verschillende grote steden wereldwijd. Hier kunnen klanten kortstondige IT-diensten afnemen en met elkaar netwerken. Een ontwikkeling die ook terug is te zien bij grote organisaties die (nog) wel eigen of vaste locaties hebben. Zij gaan lossere relaties aan met facilitaire en IT-beheerders, maar ook met leveranciers. Snel, wendbaar, flexibel en ‘responsive’ is het credo. Responsiveness betekent dat een organisatie snel inspeelt op veranderingen in het klant-domein.

Avondprogramma

Nieuw dit jaar is het avondprogramma. Als je alles wilt weten over de toekomst van servicemanagement, dan mag je deze avond niet missen. Je kunt bovendien de diepte ingaan op diverse relevante ontwikkelingen door de workshops bij te wonen. Samen met twee internationaal gerenommeerde keynotes belooft dit een interactief en verrassend avondprogramma te worden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *