Dimension Data verrijkt Six Day baanwielrenevent in Amsterdam met live data-analytics

Dimension Data tekent een driejarig partnercontract met de Madison Sports Group voor de verzorging van data-analytics tijdens de ‘Six Day’-baanwielerzesdaagsen in Amsterdam, Berlijn, Kopenhagen en Londen, en op Mallorca. De Zesdaagse van Amsterdam vindt plaats van 6 tot en met 11 december 2016 in het Velodrome.

De Six Day-serie is een baanwielrenwedstrijd waaraan veel van de beste wielrenprofessionals van de wereld deelnemen. Speciale gast dit jaar is wegrenner Niki Terpstra. Teams van twee renners doen mee aan meerdere races in verschillende sprint- en duurdisciplines. Het team dat in totaal de meeste rondes heeft gereden, sluit het algemeen klassement af als winnaar van de zesdaagse.

dimensiondataDimension Data rust alle fietsen en renners uit met snelheids-, cadans- en hartslagmeters. Daarnaast trackt de technologie van Dimension Data de locatie van elke fiets. De data wordt geanalyseerd, van de sensors overgebracht via een speciaal daarvoor toegewezen Dimension Data-netwerk en realtime getoond, zowel op de schermen in het Velodrome als in de live-tv-uitzending op Eurosport. Wielerfans kunnen de wedstrijd ook volgen via de Six Day-website.

Rob Webster, Sports Platform Product Manager bij Dimension Data: “De snelheden op de baan lopen op tot meer dan 70 kilometer per uur. Ons technologieteam kijkt er dan ook naar uit een aantal van de beste wielerprofs van zo dichtbij realtime te mogen volgen en hun prestaties te analyseren. Voor het eerst meten we daarbij ook de hartslag van alle renners die meedoen aan de Six Day-wedstrijden.”

Het analytics-platform van Dimension Data wordt volledig gehost in de cloud. Daarnaast maakt het bedrijf gebruik van zijn ‘race in a case’ met een minimale infrastructuur ‘in het veld’. “Dit betekent dat onze technologie eenvoudig te vervoeren en snel op verschillende locaties in gebruik te nemen is”, zegt Webster.

Mark Darbon, CEO van de Madison Sports Group: “Ons doel is om onze fans een fantastische kijkervaring te bieden – of ze nu in het Velodrome aanwezig zijn, de wedstrijden thuis op tv kijken of via onze website. Wij zien technologie als de kern hiervan. We zijn dan ook enthousiast over onze samenwerking met Dimension Data.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *