Google’s Alphabet neemt cloud commerce startup Orbitera over

Google’s moederbedrijf Alphabet neemt de cloud commerce startup Orbitera over. Orbitera is een platform waarop bedrijven een breed scala aan cloud oplossingen van allerlei verschillende leveranciers kunnen aanschaffen.

OrbiteraDe voorwaarden van de overname zijn niet bekend gemaakt. TechCrunch weet echter te melden dat Google pakweg 100 miljoen dollar heeft betaald voor Orbitera. Google meldt dat Orbitera als onderdeel van Alphabet zijn huidige werkwijze voortzet en blijft dan ook gewoon beschikbaar voor zowel nieuwe als bestaande klanten. Google gaat Orbitera aanbieden aan en onder de aandacht brengen bij zijn klanten, en hoopt hierdoor het gebruik van Orbitera te stimuleren.

Op dit moment biedt Orbitera ondersteuning voor Amazon Web Services en Microsoft Azure. Voor de overname door Google heeft het bedrijf aangekondigd hier Rackspace en CenturyLink aan toe te willen voegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.