NEN vertaalt normen ISO/IEC 20000

NEN introduceert de Nederlandse vertalingen van de normen ISO/IEC 20000 deel 1, 2 en 3. De normen stellen organisatie in staat IT-diensten aan te bieden conform de eisen die aan dienstverlening worden gesteld.

NEN-logoDe standaarden maken het eenvoudiger afspraken af te stemmen en vast te leggen voor het uitvoeren van IT-diensten rond software en computersystemen. NEN-ISO/IEC 20000 is volgens het NEN relatief snel door het internationale veld van aanbieders van IT-diensten geaccepteerd. De norm is voor deze aanbieders een manier om zich te onderscheiden van concurrenten.

Het gaat om de volgende drie normen:

  • NEN-ISO/IEC 20000-1 ‘Servicemanagement – Deel 1: Servicemanagementsysteemeisen’ beschrijft het ontwerp, de transitie, levering en verbetering van diensten om te voldoen aan eisen die aan de dienstverlening zijn gesteld.
  • NEN-ISO/IEC 20000-2 ‘Servicemanagement – Deel 2: Richtlijn voor toepassing van servicemanagementsystemen’ geeft voorbeelden en suggesties om organisaties in staat te stellen NEN-ISO/IEC 20000-1 te interpreteren en toe te passen en omvat onder andere verwijzingen naar andere delen van ISO/IEC 20000 en andere relevante normen.
  • NEN-ISO/IEC 20000-3 ‘Servicemanagement – Deel 3: Richtlijn voor het definiëren van het toepassingsgebied en de toepasbaarheid van ISO/IEC 20000-1’ bevat richtlijnen voor het definiëren van het toepassingsgebied, de toepasbaarheid en het aantonen van conformiteit met de in ISO/IEC 20000-1 genoemde eisen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.