Intel stopt de prestaties van Intel Xeon processors in een System-on-Chip

Intel introduceert de Intel Xeon processor D productfamilie: de eerste System-on-Chip (SoC) van het bedrijf op basis van de Intel Xeon processor. De Intel Xeon processor D wordt geproduceerd aan de hand van Intels 14nm chiptechnologie en combineert de prestaties en intelligentie van Intel Xeon processors met het compacte formaat en het lage energieverbruik van een SoC. 

De snelle groei van apparaten met een internetverbinding zorgt voor een exponentiële toename van het dataverkeer. Hierdoor worden de eisen die worden gesteld aan het data center en aan de netwerkinfrastructuur voor cloud en telecom service providers, groter. Klanten zoeken naar oplossingen om hun netwerkinfrastructuur op efficiënte wijze op te schalen, zodat ze snel nieuwe en omzet genererende diensten kunnen aanbieden. Daartoe kiezen ze steeds vaker voor standaard Intel-architectuur, omdat deze zowel de technologie als de consistentie biedt die vereist zijn voor het data center en het netwerk.

De Intel Xeon processor D productfamilie voorziet in de groeiende vraag naar energiezuinige infrastructuuroplossingen met een hoge dichtheid. Klanten krijgen hiermee de beschikking over meer intelligentie en meer flexibiliteit om snel nieuwe diensten uit te rollen, bij een lagere total cost of ownership (TCO).

“De groei van het aantal ‘connected devices’ en de toenemende vraag naar meer digitale diensten creëert nieuwe kansen voor ICT”, zegt Diane Bryant, senior vice president en general manager van Intels Data Center Group. “Door een energiezuinige SoC te voorzien van Intel Xeon processor-prestaties, bieden we klanten het beste van twee werelden, zodat ze in staat zijn om nieuwe diensten aan te bieden.”

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.