VMware introduceert Virtual SAN 6 en vSphere Virtual Volumes

VVMware introduceert een nieuwe generatie van enterprise storage-oplossingen. VMware Virtual SAN 6 is ontworpen om een brede adoptie van software-defined storage mogelijk te maken en verbetert de schaalbaarheid van VMware’s hypervisor converged storage-oplossing. VMware vSphere Virtual Volumes biedt storage-integratie om third-party arrays ‘natively aware’ te maken van virtuele machines.

Een nieuwe software-defined storage-benadering die de operationele complexiteit en kostenuitdagingen rondom storage aanpakt is volgens VMware noodzakelijk om de voordelen van het software-defined datacenter volledig te benutten. De software-defined storage-strategie van VMware maakt gebruik van de hypervisor voor geavanceerde opslag in het cloud-tijdperk en zal dezelfde mate van operationele efficiëntie bieden die servervirtualisatie bracht bij compute.

VMware Virtual SAN 6 en VMware vSphere 6

VMware kondigt het unified platform VMware Virtual SAN 6 aan voor gevirtualiseerde compute, networking en storage voor de hybride cloud. Daarnaast introduceert het bedrijf vernieuwingen in VMware vSphere 6. VMware Virtual SAN 6 verdubbelt de schaalbaarheid en biedt tot vierenhalf keer hogere prestaties. Ook voegt het enkele nieuwe enterprise-class mogelijkheden toe. Dit maakt het zeer geschikt als storage-platform voor virtuele machines, inclusief bedrijfskritische applicaties.

VMware Virtual SAN 6 maakt een two-tier all-flash architectuur mogelijk waarin flash-apparaten slim worden gebruikt voor zowel caching als data persistence. De nieuwe all-flash architectuur biedt in vergelijking met VMware Virtual SAN 5.5 een ruim vier keer hogere input-/output- throughput per node en een voorspelbare latency van minder dan een milliseconde. Het 64-node VMware Virtual SAN-cluster biedt tot zeven miljoen input/output operations per seconde (IOPS) met een bijna perfecte lineaire schaalbaarheid.

Grotere schaalbaarheid

De nieuwe release verdubbelt de schaalbaarheid tot 64 nodes per cluster. Hierdoor zijn klanten in staat tot 6.400 virtuele machines per cluster en acht petabytes aan storage-capaciteit uit een cluster te halen. Door de release wordt het mogelijk een high-performance en efficiënte snapshot te maken, waarbij de snapshot-depth wordt vergroot tot 32 per virtuele machine en de performance-overhead wordt geminimaliseerd.

VMware Virtual SAN 6 maakt intelligente plaatsing van virtuele machine objecten mogelijk over verschillende server racks voor een verbeterde beschikbaarheid van applicaties, zelfs bij een volledige rack failure. Dankzij de nieuwe ondersteuning voor direct-attached JBODs zijn klanten in staat VMware Virtual SAN 6 te schalen voor een grotere capaciteit in server blade-omgevingen.

Hypervisor-converged storage voor virtuele machines

VMware Virtual SAN is ingebouwd in VMware vSphere en biedt hypervisor-converged storage voor virtuele machines. Het beschikt over storage policy-based management en verschuift het beheermodel van storage van het apparaat naar de applicatie. Beheerders kunnen hierdoor storage voor apparaten in slechts enkele minuten beschikbaar maken.

“VMware Virtual SAN is het belangrijkste storage-platform voor onze bedrijfskritische applicaties”, zegt Georg Toifl van Rosa Toifl & Co GmbH. “Het biedt ons een betrouwbaar, high-performance storage-systeem voor ons bedrijfsapplicatieplatform, waaronder master datamanagement-, geautomatiseerde facturatie- en warehouse-management-applicaties, alsook toepassingen voor ons B2B-platform. We kijken erg uit naar de mogelijkheden in VMware Virtual SAN 6, voor de verdere migratie van key-applicaties waarmee we kunnen profiteren van de verhoogde prestaties en schaalbaarheid.”

Prijs en beschikbaarheid

VMware Virtual SAN 6 en VMware vSphere Virtual Volumes zijn naar verwachting beschikbaar in het eerste kwartaal van 2015. VMware Virtual SAN kost 2,495 dollar per CPU. VMware Virtual SAN for Desktop kost 50 dollar per gebruiker. De nieuwe All-Flash architectuur is als toevoeging van VMware Virtual SAN 6 beschikbaar en kost 1,495 dollar per CPU en 30 dollar per desktop. VMware vSphere Virtual Volumes wordt geleverd als een functie in VMware vSphere Standard en hoger, alsook in VMware vSphere ROBO-edities.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *