Information Builders zet in op embedded BI

Information Builders, ontwikkelaar van softwareoplossingen voor business intelligence (BI) en analytics, informatie-integriteit en integratieoplossingen, vernieuwt haar embedded BI en analytics-technologie SaaS-providers. De technologie stelt softwareleveranciers en in-house ontwikkelingsteams in staat door een gedifferentieerde gebruikerservaring de waarde van hun applicaties te optimaliseren en concurrentievoordeel te behalen.
information-buildersIn het huidige technologische klimaat investeren bedrijven wereldwijd in toenemende mate in de flexibiliteit en efficiëntie die de cloud kan bieden. Software as a service (SaaS)-platformen vormen een integrale oplossing voor het verlagen van investeringsuitgaven en -risico’s, en de integratie van talloze toepassingen. Embedded BI en analytics tools bieden organisaties, ongeacht de fase van de cloudadaptie waarin zij zich bevinden, de mogelijkheid direct te integreren met bestaande bedrijfsapplicaties, zowel on-premise als in de cloud.

Focus op embedded BI

De toegenomen focus op embedded BI wordt benadrukt in het recente rapport Wisdom of Crowds Embedded Business Intelligence Market Study van Dresner Advisory Services. Het rapport stelt dat embedded BI in “de top drie van initiatieven die van strategisch belang zijn voor business intelligence” staat en dat technologie bovendien steeds belangrijker wordt gevonden.

“Maximaal profiteren van technologische investeringen is voor elk bedrijf, in welke sector en welk land ook, een gemeenschappelijke prioriteit,” aldus Gerald Cohen, president en CEO van Information Builders. “Het mooie aan embedded BI en analytics is dat bedrijven de kracht van geavanceerde business intelligence in elke bestaande applicatie kunnen integreren, zowel on-premise als cloud-gebaseerd, waardoor de waarde van die investeringen, zowel in termen van functionaliteit als van bereik wordt vergroot.”

Bestaande assets optimaliseren

Information Builders ondersteunt bedrijven met behulp van embedded BI tools bestaande assets te optimaliseren. Het WebFOCUS Business Intelligence en Analytics platform van Information Builders geeft eindgebruikers toegang tot analytische functionaliteiten, zoals dynamische rapportage, Predictive en Advanced Analytics, real-time data en integratie. WebFOCUS biedt bovendien volledige multi-tenancy beveiliging, waardoor een onbeperkt aantal gebruikers de oplossing kan implementeren dankzij geautoriseerde toegang. Het platform integreert deze functionaliteit in bestaande bedrijfsapplicaties, een gedeelde publieke cloud-omgeving of dedicated private-cloud resources.

Met behulp van embedded WebFOCUS kunnen gebruikers kosten besparen en via verkregen zakelijke inzichten nieuwe potentiële inkomstenbronnen ontwikkelen. WebFOCUS is een schaalbare embedded Business Intelligence-oplossing die rapportage op maat aanbiedt vanuit alle informatiebronnen van een organisatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.