Een andere manier van werken

Simon Besteman

Voorlopig (en laten we vooral voorzichtig blijven), lijkt de Corona pandemie in Nederland de goede kant uit te gaan. Het aantal nieuwe gevallen en de nieuwe ziekenhuisopnames blijven laag. Als we allemaal een beetje discipline hebben, een mondkapje opzetten waar dat nodig is en gepaste afstand blijven houden lijkt het erop dat de economie weer een beetje open kan. 

Ik spreek beroepshalve met veel mensen, van uiteenlopende bedrijven. Natuurlijk komt het onderwerp ‘back to work’ in bijna al mijn gesprekken wel aan de orde. 

Dit is wat ik hoor. 

De vier maanden thuiswerken zullen een blijvende impact hebben. Ik spreek eigenlijk niemand die zegt ‘we gaan allemaal weer naar kantoor zoals we dat voor de crisis deden’. Iedere organisatie lijkt bezig de lessen te trekken van de afgelopen periode, en is op zoek naar een balans. 

Een executive van een beursgenoteerd Nederlands bedrijf, deze week, zei iets dat ik bij veel mensen herken: “Ik werkte wel eens thuis, maar ik zat daar altijd met een gevoel van schuld, van ‘eigenlijk moet ik op kantoor zijn’, dat gevoel ben ik kwijt. Ik deel mijn dag anders in. Ik open thuis de laptop met een kopje koffie, ik doe mijn e-mail en wat lopende zaken, en als ik op kantoor moet zijn ga ik rustig na de file die kant op. Ik voel geen druk om als eerste op de parkeerplaats te staan.” 

Hij voegde toe dat hij zich op deze manier meer ontspannen voelt, gelukkiger, dat hij makkelijker privé dingen en professionele activiteiten kan combineren. “Ik ben niet minder productief als ik ook even de hond uit ga laten, misschien juist meer.” 

Minder files, productiever werken, gelukkiger zijn en een schoner milieu. Wie is daar nou tegen? Ik niet in ieder geval. Ik hoop dat het ons lukt om de lessen te leren van deze vier maanden en een betere harmonie te vinden in de manier waarop we werken. 

Iets anders dat me opvalt is de versnelde digitalisering van de manier we werken. En dan heb ik het niet alleen over thuiswerken. Webinars zijn opeens populair geworden. Mensen dowloaden e-books en online documenten veel meer dan vorig jaar. Vergaderen via Teams zal normaal blijven, ook al zullen we vaker bij elkaar komen. 

De rol van de online presence van bedrijven verandert. Websites worden weer relevant, en niet meer alleen als een opslagplaats voor informatie, maar als een interactieve portal waarin alle stakeholders met elkaar communiceren. Doordat we meer thuiswerken, en dus minder afgeleid zijn, maken we meer tijd vrij en hebben we meer aandacht voor online activiteiten. 

ISPConnect gaat ook mee met deze trend: Wij hebben een portal ingericht waar leden, en partners van gebruik kunnen maken. Wij zijn een channel geworden voor video, webinars, podcasts, downloads. We hosten het ook zelf.  We zijn gewoon digitaal gegaan. 

Vanaf Q3, mits er geen tweede Covid-golf komt, gaat ISPConnect weer zoals vanouds bijeenkomsten organiseren. Iedereen heeft de afgelopen maanden het gemis gevoeld van bij elkaar komen. Netwerken, kennis uitwisselen, bijpraten zijn vreselijk waardevol. We kunnen niet wachten tot we straks weer bij elkaar komen. Maar de online aanwezigheid zal blijven. Dat geldt voor ons, en dat geldt voor uw eigen organisatie 

Vragen? Nieuwsgierig naar wat de brancheorganisatie voor uw bedrijf kan betekenen? Neem contact met Simon (simon@ispconnect.nl).