Juniper maakt netwerken eenvoudiger met native SoNiC-integratie

Juniper Networks maakt bekend dat zijn netwerkproducten native integratie bieden met Software for Open Networking in the Cloud (SONiC). Deze oplossing is ontwikkeld door de Open Compute Project (OCP) Foundation, die door Microsoft werd opgericht. Cloud providers kunnen dankzij deze ingebouwde integratie een beroep doen op een vereenvoudigd en geautomatiseerd platform voor het beheer van switches, aangevuld met uitgebreide routeringsfunctionaliteit en innovaties op het gebied van telemetrie.

Het in 2016 door Microsoft geïntroduceerde SONiC is een baanbrekende oplossing voor het gebruik en beheer van netwerkswitches. Dit unieke uitbreidbare platform wordt ondersteund door een omvangrijk ecosysteem van hardware- en softwarepartners en maakt het mogelijk om switches en diverse softwarecomponenten vanaf een centrale locatie te beheren.

De native integratie met SONiC toont de enorme toewijding van Juniper aan de open programmeerbaarheid, volledige disaggregatie en het uitbreiden van zijn netwerkoplossingen met functionaliteit die voorziet in de behoeften van ‘cloud first’-bedrijven. Deze integratie biedt cloud providers en operators onder meer:

  • Open programmeerbaarheid: dit zorgt voor de snelle integratie, flexibiliteit en veerkracht die bedrijven nodig hebben om hun netwerk in een mum van tijd aan te passen aan de veranderende marktomstandigheden.
  • Desaggregatie: een uiterst modulaire architectuur die geïntegreerde netwerkcomponenten en software loskoppelt om klanten de ultieme keuzevrijheid en flexibiliteit te bieden.
  • Automatisering: netwerkoperaties zijn altijd een complex en monotoon proces geweest. Juniper combineert de kracht van open programmeerbaarheid en desaggregatie voor het stroomlijnen van de netwerkdiagnostiek, automatisering van complexe workflows en optimalisatie van het netwerkbeheer.
  • Een uitgebreid ecosysteem: de ingebouwde integratie met SONiC biedt operators en cloud providers de mogelijkheid om van de laatste functionaliteit van Juniper voor routering, switching en netwerkanalyses gebruik te maken.

De integratie met SONiC laat de onophoudelijke innovatiedrang van Juniper in cloud-gebaseerde datacenternetwerken zien. De netwerkleverancier verbetert zijn productontwikkelingsproces voortdurend om de beste oplossingen aan zijn klanten te kunnen aanbieden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.