Commvault krijgt nieuwe CEO

Commvault stelt Sanjay Mirchandani aan als president, CEO en lid van de Raad van Bestuur. Mirchandani was hiervoor CEO van Puppet, een in Oregon gevestigde leverancier van oplossingen voor IT-automatisering. Hij neemt het stokje over van president en CEO Bob Hammer, die met pensioen gaat. Hammer stond ruim twintig jaar aan het roer bij Commvault en hielp het bedrijf om uit te groeien tot een onderneming met een marktkapitalisatie van 3,1 miljard dollar. Nick Adamo is aangesteld als voorzitter van de Raad van Bestuur. Hij vervangt Hammer, die als voorzitter emeritus zitting in deze raad blijft houden. Beide wijzigingen worden op 18 april 2019 van kracht.

De aanstelling van Mirchandani volgt na een uitgebreide wereldwijde zoektocht naar een opvolger voor Bob Hammer. De ‘executive search’ werd in gang gezet in het kader van een transformatie-initiatief om voor consistent positieve bedrijfsprestaties te zorgen en het groeitempo van Commvault op te voeren. Mirchandani bekleedde eerder diverse senior managementposities bij VMware, EMC en Microsoft en heeft aanzienlijke ervaring met IT-transformatie. Bij Puppet zorgde hij ervoor dat het aantal klanten van Puppet groeide tot ruim 40.000, waaronder 75% van alle Fortune 100-ondernemingen.

“De prestaties van Sanjay bij Puppet geven blijk van een diepgaand begrip van multi-cloud- en cloud-native toepassingen”, zegt Nick Adamo, de nieuwe bestuursvoorzitter. “We hebben er alle vertrouwen in dat hij de ideale persoon is om de groei van Commvault in goede banen te leiden, in aansluiting op onze traditie om innovatie te combineren met een niet aflatende focus op het succes van onze klanten en partners.”

Mirchandani beschikt daarnaast over een rijkdom aan internationale zakelijke ervaring. Die deed hij op in diverse senior managementposities bij multinationals in de ICT-sector. Zo breidde hij de wereldwijde aanwezigheid en partner community van Puppet uit en opende hij nieuwe vestigingen in Seattle, Singapore, Sydney, Timisoara en Tokio.

“Ik vind het een eer om toe te treden tot het managementteam van Commvault, dat binnen de branche een ijzersterke reputatie geniet. Commvault beschikt over brancheleidende technologie en diensten, en zijn enthousiaste bedrijfscultuur werkt aanstekelijk”, zegt Mirchandani. “De partnercentrische aanpak van Commvault sluit perfect aan op mijn persoonlijke visie. Ik zie ernaar uit om integrale oplossingen af te leveren die onze klanten, het kanaal en onze partners optimale toegevoegde waarde bieden.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.