Commvault Activate biedt CIO’s inzicht in bedrijfsdata

Commvault kondigt de introductie aan van een innovatieve oplossing die organisaties helpt om hun prestaties te verbeteren op basis van datagestuurde inzichten en acties. Met Commvault Activate en de applicaties die daar deel van uitmaken kunnen zij inzicht verwerven in hun data en die ‘activeren’ om te profiteren van aanzienlijke voordelen op het gebied van de besluitvorming, opslagkosten, compliance, het risicobeheer en andere belangrijke zakelijke aspecten. De mogelijkheden van Commvault Activate bieden een oplossing voor een van de meest prangende vraagstukken van CIO’s: de noodzaak om een compleet beeld te krijgen van hun dataomgeving. 

Commvault Activate voorziet in een krachtige, open en dynamische index (de Commvault 4D Index) en maakt gebruik van technieken voor machine learning die data van een context voorzien en inzicht bieden in data, ongeacht de locatie of het type. Bedrijven kunnen met Commvault Activate data binnen al hun omgevingen in kaart brengen en daar kennis over verwerven, of die data nu wordt beheerd met oplossingen van Commvault of een andere leverancier, en zelfs als die helemaal niet wordt beheerd.

Deze inzichten kunnen worden gebruikt als input voor dashboards en geautomatiseerde beleidsregels met contextgevoelige acties die bijdragen aan verbeterde besluitvorming. De combinatie van Commvault Activate en Commvault Complete Backup & Recovery maakt het mogelijk om deze kennis toe te passen op de geïndexeerde verzameling van copy data en gearchiveerde gegevens. Dit resulteert in een volledig gevirtualiseerd perspectief op het datalandschap.

Commvault Activate biedt organisaties inzicht in hun data

Commvault Activate zet de 4D Index van Commvault kracht bij om organisaties meer inzicht te bieden in hun data, waar die ook maar ligt opgeslagen. Commvault Activate kan worden ingezet als standalone oplossing die organisaties een uitgebreide kijk op hun datalandschap biedt. Dankzij nieuwe koppelingen kunnen zij data indexeren op basis van bronnen zoals online file stores, endpoints of nieuwe O365 SaaS-datastores in de cloud. Dit maakt het mogelijk om data integraal te beoordelen binnen een bedrijfsbrede weergave. De data kan worden geïndexeerd door het combineren van technische metadata die een gebruiker- of applicatiespecifieke context biedt met beleidsregels voor classificatie/data-entiteiten en contentanalyse. Dit resulteert in een dynamisch perspectief dat wordt gevisualiseerd binnen even praktische als flexibele dashboards binnen kant-en-klaar inzetbare applicaties.

Commvault Activate brengt alle gegevensbronnen in kaart en stelt daar dataprofielen voor op. Dit stelt organisaties in staat om vanaf een centrale locatie de volgende taken uit te voeren:

 • Het identificeren van redundante, verouderde en andere onnodige data die ze hebben opgeslagen of in back-ups liggen besloten. Dit maakt een directe reductie mogelijk van de kosten van opslag op locatie en in de cloud.
 • Het evalueren van het dataverbruik, zodat onregelmatig gebruikte data kan worden overgezet naar minder kostbare opslagvoorzieningen en regelmatig opgevraagde data kan worden verplaatst naar krachtig presterende opslagbronnen. Dit draagt bij aan kostenbesparingen en verbeteringen van de beschikbaarheid van data en applicatieprestaties.
 • Het identificeren van bedrijfskritische, waardevolle of gevoelige data zoals persoonsgegevens, intellectueel eigendom en contracten, zodat die kan worden ondergebracht in opslagvoorzieningen in een specifiek land of geografische zone en beleidsregels kunnen worden ingesteld om die effectiever te beschermen en beveiligen. Dit reduceert risico’s op het gebied van cyberbedreigingen en de wetgeving inzake privacy en gegevensbescherming.
 • Het identificeren van duplicatiepatronen in data om de juiste strategieën vast te stellen voor een effectiever beheer daarvan en het distilleren van grotere waarde uit die data.
 • Het identificeren van de eigenaren van de data ter verbetering van de besluitvorming rond data governance en het dichten van verantwoordelijkheidslacunes.
 • Het evalueren van data die nog niet door Commvault Complete wordt beschermd om de juiste strategieën voor het beschermen van deze data te ontwikkelen.

Praktische inzichten

Organisaties kunnen met de software van Commvault inzicht verwerven in hun data met krachtige mogelijkheden voor data mapping en profilering. Commvault Activate voegt hier diverse applicaties aan toe die het mogelijk maken om sneller en met meer vertrouwen actie op data te ondernemen. Dit maakt het mogelijk om bedrijfsbronnen en investeringen te optimaliseren, datagerichte projecten sneller te voltooien, te voldoen aan de wet- en regelgeving, de risico’s te reduceren en meer waarde uit data te putten. Organisaties kunnen onder meer onnodige datasets uit de roulatie halen, waardevolle opslagcapaciteit herwinnen, evenwichtige workloads waarborgen en data op slimme wijze te verplaatsen naar een van de aantrekkelijke nieuwe diensten voor cloud-opslag. Verder kunnen ze gevoelige en persoonsgegevens beveiligen en tegemoetkomen aan verzoeken die verband houden met het ‘recht om te worden vergeten’ in het kader van de GDPR en vergelijkbare wetgeving. Organisaties profiteren daarnaast van lagere opslagkosten, risicoreductie en verbeterd inzicht in data en manieren om die daar munt uit te slaan.

Een van de applicaties die deel uitmaakt van Commvault Activate maakt het mogelijk om compliance-processen te automatiseren. Het gaat om Sensitive Data Governance (SDG), dat het eenvoudiger maakt om op elke gewenste schaal best practices in te zetten voor het evalueren en verhelpen van risico’s rond het beheer van gevoelige gegevens, te beginnen met file servers en endpoints. Deze applicatie biedt ondersteuning voor diverse bedrijfskritische functies, waaronder:

 • Detectie van, en risicobeoordeling voor persoonsgegevens en andere gevoelige informatie binnen ongestructureerde gegevensbronnen. Dit biedt uitkomst bij het verbeteren van herstelprocedures, controleren van handmatige processen en het uitlichten van blinde vlekken in het databeheer.
 • Het opstellen van risicoprofielen voor het op prioritiet indelen van plannen voor risicoreductie als er sprake is van een overdaad aan data.
 • Proactieve opschoning van niet-benodigde persoonsgegevens, rechtstreeks vanuit de gegevensbron, ook als die besloten liggen in back-ups.
 • Evaluatie- en goedkeuringsprocessen ter ondersteuning van de gezamenlijke besluitvorming van de IT-afdelingen en business units ten aanzien van audits en verzoeken van gegevenssubjecten om hun gegevens in te zien of te laten wissen.
 • Geautomatiseerde uitvoering van taken rond verzoeken van gegevenssubjecten met volledige audit trails voor het aantonen van de naleving van de AVG en vergelijkbare wetgeving.

Commvault Activate is een verzameling van gebruiksvriendelijke oplossingen. De oplossing wordt aangeboden op basis van licenties die zijn gekoppeld aan de rollen van gebruikers die data steeds vaker ‘activeren’ om te kunnen profiteren van geautomatiseerde processen binnen een goed geoliede data governance-omgeving.  Commvault Activate en de applicatie Sensitive Data Governance zijn vanaf december 2018 wereldwijd verkrijgbaar. Commvault zal in de kwartalen daarop nieuwe applicaties uitrollen, met een focus op eDiscovery en optimalisatie van de gegevensopslag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.