Synology kondigt officiële versies aan van hoofdpakketten Active Backup 

Synology introduceert officieel zijn software voor reservekopieën van gegevens: Active Backup for Business, Active Backup for G Suite en de nieuwe versie van Active Backup for Office 365. Gebruikers kunnen vanaf nu hun workloads en gegevens op uiteenlopende fysieke servers, virtuele machines, pc’s en cloudservers beschermen op een NAS van Synology, zonder dat ze daarvoor extra licenties hoeven aan te schaffen.

“Vaak slagen kleine tot middelgrote bedrijven er niet in om een allroundoplossing voor reservekopieën te implementeren vanwege budgetbeperkingen of beperkte personele beschikbaarheid,” vertelt Jia-Yu Liu, Director Application Group bij Synology Inc. “Synology ziet reservekopieën als een noodzaak voor bedrijfscontinuïteit. Met de Active Backup-programma’s hopen we de drempel voor bedrijven te verlagen om reservekopieën te maken en hun werkbelastingen op fysieke servers, virtuele machines en cloudservers te beschermen. Zo worden bedrijven beschermd tegen disasters.”

De officiële versie van Active Backup for Business is de eerste versie die bare-metal-herstel voor pc’s en fysieke servers ondersteunt, zodat werkbelasting op Windows-pc’s en Windows Server-systemen wordt gegarandeerd en lokale implementaties van bedrijven worden beschermd.

De belangrijkste kenmerken van Active Backup for Business:

Bescherm uw pc en server: Met de Active Backup-agent kunnen gebruikers de workload van hun Windows PC en van Windows Server beschermen door een reservekopie op basis van momentopnamen te maken. In de officiële versie wordt een bare-metal herstel van de gehele computer en fysieke server ondersteund.

Bescherm virtuele machines: Gegevens van virtuele machines worden beschermd zonder dat er gast-agents nodig zijn.

Verbeter de efficiëntie van reservekopieën:

  • Wereldwijde deduplicatie technologie: Optimaliseer uw opslag door gegevens op verschillende apparaten en platformen te ontdubbelen, inclusief oudere versies;
  • Changed Block Tracking (CBT): Deze technologie maakt stapsgewijze reservekopieën in plaats van steeds een volledige reservekopie, waardoor de tijd die nodig is om reservekopieën te maken wordt verminderd.

Flexibel herstel: Ondersteunt het herstel van afzonderlijke bestanden en volledige virtuele machines naar fysieke hosts of P2V via Synology Virtual Machine Manager (VMM).

Direct herstel naar Synology VMM: Benut de bestaande infrastructuur van Synology en zorg voor een noodoplossing of testomgeving voor nieuwe implementatie.

De Active Backup-softwarepakketten bestaan uit Active Backup for Office 365 – waarmee kan worden voorzien in reservekopieën naar een openbare cloud – en Active Backup for G suite – dat voor het eerst officieel wordt uitgebracht om gegevens van zakelijke gebruikers te beschermen. Beheerders kunnen hun back-uptaken beheren via een centraal dashboard. Daarnaast heeft Synology de feedback van klanten verzameld en geanalyseerd tijdens de bètaperiode en hierdoor al succes geboekt in de medische en logistieke sector en de uitgeversbranche.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.