Cursus: hoe ontwikkel je een Continuous Delivery 3.0-platform?

Met Continuous Delivery rol je software veel sneller uit met veel minder handmatige werkzaamheden. Cruciaal voor bedrijven en organisaties die met digitale transformatie bezig zijn. De next step is uitbreiden met Continuous Intelligence en Continuous Planning. Daarmee krijg je inzicht in de klantervaring en hoe je softwareontwikkeling op een Agile wijze realiseert. Samen is het ons Continuous Delivery 3.0 platform.

In de cursus ‘Continuous Delivery 3.0’ van het Nederlandse Instituut voor de Software Industrie (NISI) leer je wat een Continuous Delivery 3.0-platform is, hoe je dit opzet en hoe je dit verder ontwikkelt. Daarbij leer je hoe je gebruikersfeedback genereert en hoe je dit verwerkt in de agile-planning. Ook behandelt de cursus de belangrijkste processen van het continu integreren, testen en uitrollen van software.

Topics

Aan de orde komen: docker containers, Cucumber, Jenkins, Ansible, test-frameworks, Selenium, Jira, ElasticSearch, Azure, Google Cloud, Amazon Webservices en nog vele vele andere Continuous Delivery 3.0-topics.

In de cursus geven bedrijven zoals Google en Microsoft presentaties. Verder hebben we gastdocenten van onder andere fintechs. Continuous Delivery 3.0-experts uit de praktijk ondersteunen de cursus op hun specifieke vakgebied. Daarnaast is vanuit Universiteit Utrecht een Continuous Delivery-platform ontwikkeld waarmee hands-on demonstraties worden gegeven. Natuurlijk behandelt de cursus de laatste trends, zoals Kubernetes, Docker, Provisioning, Integration, GIT, Continuous Testing, Deployments, XL Deploy, Jenkins en Jira.

Verbetercyclus

Bij de laatste sessie gaan we specifiek in op de Continuous Delivery 3.0 verbetercyclus. We laten het NISI CD 3.0 Maturity Model zien, een leidraad waarmee je Continuous Delivery 3.0 in je eigen organisatie telkens een stapje verder helpt. Ook geven we inzicht in het managen van zo’n traject.

Acht dagdelen

De cursus Continuous Delivery 3.0 bestaat uit acht cursusdagdelen. In elk dagdeel behandelen we één van de Continuous Delivery 3.0 onderwerpen. In een dagdeel vertellen we je de basisconcepten en de bijbehorende (geautomatiseerde) processen. Er is veel ruimte voor kennisdeling en discussie met medecursisten van andere bedrijven. De cursus is door de dagdelen uitstekend geschikt om in wekelijkse cycli je kennis en je netwerk verder te ontwikkelen. Met CD 3.0 word je in staat gesteld om binnen organisaties echt het verschil te maken op CD-gebied. 

Praktische informatie

De cursus is bedoeld voor een brede groep medewerkers bij softwarebedrijven. Zowel managers als technici kunnen deelnemen. Het meeste resultaat haalt een bedrijf uit de cursus als technici en managers als een duo deelnemen. De cursisten krijgen assistentie vanuit het instituut en de Universiteit Utrecht. De cursus sluit af met een examen van het Nederlands Instituut voor de Software Industrie en een certificering uitgegeven door de Universiteit Utrecht.

De cursus bestaat uit 8 namiddagen van 15:00-19:00 uur op de Uithof in Utrecht. De kosten van de cursus bedragen € 2.795,- per persoon excl. btw (€ 2.595,- voor leden van Nederland ICT). Hierbij is al het benodigde cursusmateriaal inbegrepen.

Aanmelden kan hier: https://nisi.nl/cursussen/continuousdeliverypipelines

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.