Juniper Networks introduceert routing-platform voor 5G en IoT

Juniper Networks kondigt de introductie aan van MX Series 5G Universal Routing Platform en diverse software-innovaties. Het MX-Platform biedt de programmeerbaarheid, het prestatievermogen en de flexibiliteit die nodig zijn voor een snelle ontwikkeling en implementatie van cloud-diensten.

De vijfde generatie van het MX-platform is het resultaat van de jarenlange samenwerking van Juniper met wereldwijde cloud-providers en serviceproviders. Het platform biedt vrijwel onbeperkte programmeerbaarheid, kostenefficiëntie en veelzijdigheid voor grootschalige toepassingen. Het MX-platform combineert de beste netwerksoftware en -hardware om operators, cloud providers en grote ondernemingen te helpen. Zo kunnen bedrijven voldoen aan de technologische en zakelijke eisen die aan hun dienstverlening gesteld worden.

Cloud- en serviceproviders bevinden zich op een keerpunt. De kosten die gepaard gaan met het beheer van een complex netwerk dat geschikt is voor 5G– en veilige, op SD-WAN gebaseerde toepassingen vallen te hoog uit om winstgevend te zijn. En door de toevloed aan data van IoT-sensoren, gedistribueerde edges van telecomnetwerken en de cloud kunnen ‘statische’ netwerken overbelast raken. De huidige netwerkinfrastructuren van providers zijn vaak te complex, kostbaar en te vatbaar voor cyberbedreigingen om de schaalbaarheid en flexibiliteit te bieden waar deze nieuwe toepassingen om vragen.

Uit een enquête onder klanten van Juniper over de belangrijkste uitdagingen die gepaard gaan met het aanbieden van geavanceerde SD-WAN-, IoT- en 5G-diensten bleek het volgende:

  • Meer dan de helft (55 procent) van de respondenten ziet de kosten van het uitbouwen van hun infrastructuur als de grootste of op één na grootste uitdaging
  • Bijna de helft (40 procent) van alle respondenten ziet de complexiteit van het inrichten van een gedistribueerd netwerk als de grootste of op één na grootste uitdaging
  • Meer dan de helft (55 procent) van de respondenten ziet de bescherming van hun netwerkinvesteringen in de vorm van programmeerbaarheid van de datalaag als de meest of op een na meest gewenste oplossing voor deze problemen

Om een oplossing voor deze problemen te bieden en de komende golf van 5G-, IoT- en zakelijke diensten op te vangen met de volgende generatie van routing-functionaliteit heeft Juniper zijn MX series 5G Universal Routing Platform toegerust met nieuwe chipsets. Deze dragen bij aan vrijwel onbeperkte programmeerbaarheid van netwerkfuncties, met open hardware versnelde 5G-besturing en User Plane Separation (CUPS). Dit zorgt voor ongeëvenaarde prestaties, schaalbaarheid en keuzevrijheid. Juniper breidt daarnaast zijn aanbod van universele chassis-oplossingen uit met het oog op beheereenvoud, verbeterde kostenefficiëntie en optimale flexibiliteit.

Cloud- en serviceproviders kunnen een beroep doen op de uitgebreide automatiseringsmogelijkheden en rijke, softwaregedefinieerde overlay-functionaliteit van Contrail. Dit in combinatie met SPRING, een functie van het MX-platform voor abonneebeheer en verbeterde realtime prestatiebewaking. De functie is op basis van telemetriegegevens om diensten in alle soorten en maten te ontwikkelen en die op eenvoudige wijze op te schalen binnen een veilige, geautomatiseerde en gedistribueerde cloud.

Belangrijkste nieuwsfeiten:

  • Juniper Penta Silicon: het kloppende hart van het nieuwe MX Series 5G Platform is de nieuwe Juniper Penta Silicon. Deze geavanceerde, voor netwerkservices geoptimaliseerde packet forwarding engine van 16 nm biedt efficiëntieverbeteringen van 50 procent (0,5 watt per gigabit) ten opzichte van de Junos Trio-chipset. Dit draagt bij aan een 3 keer hogere bandbreedte voor De MX960, MX480 en MX240. De Juniper Penta biedt integrale, optimaal schaalbare en veilige connectiviteit dankzij het gebruik van native support van zowel MACsec als IPsec crypto engine (een brancheprimeur) die in staat is om duizenden IPSec-sessies te starten en beëindigen zonder prestatieverlies. De Juniper Penta biedt daarnaast ondersteuning voor flexible native Ethernet (FlexE). De Juniper Penta Silicon-chipset biedt toekomstbestendige ondersteuning voor de nieuwe MX Series 5G Router Platforms met sterk verbeterde prestaties, energie-efficiëntie en brancheleidende hardwareprogrammeerbaarheid die ruimte biedt voor toekomstige netwerkprotocollen.
  • Hardwareversnelling op basis van Control User-Plane Separation (CUPS): serviceproviders die voorbereidingen treffen voor 5G-implementaties kunnen de 3GPP CUPS-standaard gebruiken om de Evolved Packet Core gebruikerslaag (GTP-U) en besturingslaag (GTP-C) te scheiden met een gestandaardiseerde Sx-interface. Ze kunnen deze lagen onafhankelijk van elkaar opschalen voor verbeterde flexibiliteit en bescherming van hun investeringen. Het MX Series 5G Platform biedt als eerste netwerkplatform ondersteuning voor een op standaarden gebaseerde, met hardware versnelde 5G-gebruikerslaag. Dit maakt het mogelijk om vaste en draadloze diensten te convergeren met één platform en integratie te bieden met 5G-besturingslagen van andere leveranciers. De totale eigendomskosten vallen daarmee drie tot vier keer lager uit dan softwaregebaseerde gebruikerslagen voor MX-routers die in het veld worden ingezet.
  • Universele chassisoplossingen MX10008 en MX10016: met de eerder aangekondigde universele chassisoplossingen PTX en QFX zet Juniper zijn innovatie in netwerkservices voort om het nieuwe tijdperk van cloud-netwerken, bedrijfsnetwerken en carrier-netwerken in te luiden. Juniper voegt hier nu twee nieuwe MX-varianten aan toe: de MX10008 en MX10016. De Universal Chassis-reeks van Juniper reduceert de complexiteit van het apparaatbeheer met 80 procent en biedt veelzijdige ondersteuning voor toepassingen van serviceproviders met een revolutionair ontwerp op basis van één chassis. De universele chassisoplossingen 13-RU MX10008 en 21-RU MX10016 brengen brancheleidende ruimtebesparing en schaalbaarheid naar edge routers. Ze bieden een capaciteit van respectievelijk 19,2 Tbps en 38,4 Tbps. Deze nieuwe oplossingen tillen de kostenefficiëntie van netwerkservices naar een hoger plan met een energieverbruik van circa 0,6 watt per gigabit. Serviceproviders kunnen zo meer doen met minder, het netwerkontwerp vereenvoudigen en de operationele kosten terugdringen. Juniper biedt daarnaast een breed scala van lijnkaarten en softwareoplossingen aan voor toepassingen binnen datacenternetwerken, bedrijfsnetwerken en WAN’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.