Waarom elk bedrijf een effectieve strategie voor performancemonitoring nodig heeft

Bas Bremmer, Country Manager Riverbed Nederland

De mogelijkheid om op elk moment te kunnen reageren op de klantbehoefte, zonder je focus of momentum te verliezen, wordt voor steeds meer bedrijven een serieus doel – ongeacht hun omvang, branche of de markt waarin ze opereren. En zo hoort het ook. Flexibiliteit gaat vaak hand in hand met efficiëntie en winstgevendheid, en het behalen van deze doelen betekent vaak dat het een bedrijf lukt gebruik te maken van bedrijfskritieke technologie om de productiviteit te verhogen en ervoor te zorgen dat het optimaal functioneert. De vraag is: welke technologie is de grootste drijfveer achter deze flexibiliteit?

Het antwoord: applicaties. Maar om ervoor te zorgen dat die de bedrijfsflexibiliteit ondersteunen, is end-to-end inzicht in hun performance een must. Zo is het voor consultants die veel klantcontact hebben, zeer belangrijk om de bron van performancebelemmeringen te vinden en deze problemen weg te nemen met een minimale (of zelfs geen) invloed op de eindgebruikerservaring. Het is organisaties dan ook aan te raden om gebruik te maken van performancemonitoring.

Tools voor performancemonitoring bieden beslissingsbevoegden bij IT en de business meer inzicht in cloud- en applicatieperformance. Anno 2018 is goede performancemonitoring essentieel, omdat dit een duidelijk beeld geeft van alle onderdelen gerelateerd aan applicatieperformance, en garandeert dat alles optimaal draait. De juiste oplossing voorziet beslissers daarnaast van informatie over het volledige applicatieproces: van ontwikkeling tot oplevering. Dat leidt vervolgens tot waardevol inzicht in het beheer van resources en deadlines.

End-to-end inzicht

De juiste performancemonitoringoplossing biedt duidelijk inzicht, ongeacht of het gaat om de systemen die de applicatie ondersteunen, of de eindgebruikerservaring. Met andere woorden: de juiste oplossing geeft je een compleet overzicht van wat er aan de hand is en hoe je problemen snel oplost. Echt end-to-end inzicht biedt verschillende voordelen, waaronder meer bedrijfsflexibiliteit, de mogelijkheid voor het bedrijf om het verschil te maken, en ook extra aandacht voor applicatieontwikkeling en -productie door de IT-afdeling. Al deze elementen samen leiden ertoe dat er sterkere processen en policy’s voor performancemanagement zijn te implementeren, resulterend in een betere samenwerking binnen het gehele bedrijf.

Cloudtechnologieën

Met de juiste performancemonitoringoplossing worden de IT- en de Development-afdelingen de helden van een cloud-first-bedrijfsstrategie. Want een developmentteam dat dankzij beter inzicht de doelstellingen van de business begrijpt, is in staat een superieure eindgebruikerservaring te bieden.

Developers zullen beamen dat cloudtechnologieën voor transformatie kunnen zorgen. Wie een allesomvattende strategie voor performancemonitoring voor deze technologieën hanteert, kan rekenen op verschillende voordelen:

  • meer inzicht in performance tijdens het ontwikkelingsproces stelt teams in staat applicaties op tijd op te leveren en problemen te beperken;
  • snelle, proactieve probleemoplossing leidt tot meer beschikbaarheid, het sneller vinden van oplossingen en het beperken van een negatieve gebruikerservaring.

Meer inzicht in de performance van cloudtechnologieën op alle vlakken leidt tot optimale bedrijfsflexibiliteit en een succesvolle organisatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.