T-Systems blijft bedrijfskritische applicaties hosten voor Fokker Services

Vliegtuigonderhoudsbedrijf Fokker Services verlengt zijn hostingcontract met T-Systems met drie jaar. Aan het einde van de nieuwe contractperiode in 2020 werken de twee partijen 25 jaar met elkaar samen.

T-SystemsFokker Services besteedde zijn IT-diensten en rekencentrum in 1995 uit aan Debis IT Services. Deze IT-dienstenleverancier ging in 2001 volledig op in T-Systems. Het bedrijf verzorgt sindsdien voor Fokker Services de hosting van de bedrijfskritische applicaties voor documentbeheer en Product Lifecycle Management. Zowel de applicaties als de databaseservers staan in Nederlandse datacenters.

Operationele ondersteuning door Nederlands team

De operationele ondersteuning door een Nederlands team van T-Systems en de hoge beveiligingsstandaarden die T-Systems hanteert worden door Fokker Services als belangrijkste redenen genoemd om het contract met drie jaar te verlengen. Ook de stabiliteit van de dienstverlening, snelheid van handelen en de efficiënte samenwerking tussen de partijen waren hierbij belangrijke factoren.

T-Systems gaat Fokker Services helpen de digitale transformatie die het bedrijf momenteel ondergaat de komende jaren verder gestalte te geven. “We zullen er de komende jaren alles aan doen om onze rol als trusted advisor verder uit te bouwen”, zegt Sake Agra, Managing Director bij T-Systems. “Met onze kennis op het gebied van bijvoorbeeld het Internet of Things, security en datacenterconsolidatie kunnen we een bijdrage leveren aan de digitale transformatie bij Fokker. Daarover zullen we nauw in contact blijven met de directies van Fokker Services en Fokker Technologies.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.