True lanceert multi-datacenterdienst met capaciteit van 300 Gbps

Hostingprovider True lanceert een nieuwe multi-datacenterdienst. Via de dienst krijgen klanten de beschikking over verbindingen met een capaciteit van 300 Gbps, een lage latency van minder dan 0,2 ms en een hoge beschikbaarheid.

True nam eerder dit jaar een nieuwe datacenterlocatie in de Amsterdam Data Tower officieel in gebruik. De hostingprovider meldt deze datacenterlocatie te hebben gekozen met het oog op de uitgebreide voorzieningen op het gebied van veiligheid, noodstroomvoorzieningen, branddetectie en blussing, certificeringen en de locatie (boven NAP). Ook moest de locatie te gebruiken zijn voor multi-datacenter. True zocht een locatie waar er minimaal 100Gbit aansluitingen gerealiseerd konden worden naar de andere datacenters. Op basis van testcases met verschillende fiberleveranciers zijn de snelste en meest stabiele verbindingen gekozen.

Gegarandeerde performance

Inmiddels is de multi-datacenteropstelling uitgebreid getest en up-and-running. True biedt hierbij een gegarandeerde performance van servers. Door de verschillende datacenterlocaties worden het webverkeer en datastromen altijd in een tweede, fysieke datacenter opgevangen als er sprake is van server- of netwerkuitval in de eerste locatie, wat zorgt voor een hoge beschikbaarheid. Dit zonder dat hierbij ingeleverd wordt op latency of bandbreedte. Zo bedraagt de latency minder dan 0,2 milliseconde (<1 0,2ms) en is bandbreedte beschikbaar van momenteel drie keer 100 Gbps (in totaal 300 Gbps). True geeft aan dat de multi-datacenterhostingoplossing hierdoor nagenoeg dezelfde prestaties levert als één fysieke hosting oplossing op een datacenterlocatie.

Naast het beschikbaar maken van webomgevingen over diverse datacenterlocaties, wordt de nieuwe infrastructuur ook gebruikt voor het object storage platform van True. Object storage is een technologie om data efficiënt, snel en over meerdere fysieke datacenterlocaties op te slaan en daarna beschikbaar te stellen. Via het object storage platform communiceert een developer via http(s)-verzoeken rechtstreeks via de Amazon S3 compatible API. Veel frameworks en middleware hebben ondersteuning om gebruik te maken van S3 waardoor het doorgaans eenvoudig en snel te implementeren is. Een developer krijgt een ‘bucket’ binnen het object storage platform, waarna onbeperkt aantal ‘buckets’ aangemaakt kunnen worden waarbinnen een onbeperkt aantal objecten geplaatst kunnen worden. Met de S3-API kunnen vervolgens bestanden direct opgeslagen en geraadpleegd worden.

Replicatie

Omdat het object storage platform multi-datacenter draait, is data tot twee keer gerepliceerd en dus driemaal opgeslagen. Indien data corrupt is of verloren gaat, dan is deze alsnog beschikbaar op een andere fysieke locatie. Ook is de object storage technologie schaalbaar.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.