Green IT Week: over ontwikkelingen, kennis en mogelijkheden op het gebied van Green IT

Voor het derde jaar op rij organiseert stichting Green It de ‘Green IT week’. Dit maal niet één week, maar zelfs drie; het initiatief duurt tot en met 30 november. Voor ‘Green IT week’ werkt Green IT Amsterdam samen met diverse nationale en internationale events, waar onderwerpen die raakvlak hebben met duurzaamheid en ICT op het programma staan.

Green IT Week brengt onderwerpen uit verschillende vakgebieden bij elkaar en is vooral interessant voor ICT en datacenters experts en decision-makers, energie experts, gebiedsontwikkelaars, beleidsmakers, onderzoekers, inkopers en duurzaamheid professionals.

Innovatie op het gebied van Green IT vindt continu plaats. Grote stappen zijn gemaakt als het gaat om energie efficiëntie in datacenters en het terugdringen van het ‘overhead-verbruik’. Met name de afgelopen 3 jaar maken toegenomen kennis en ontwikkelingen op gebied van onder andere sensoren, Internet of Things, Big Data en data analyse, maar ook Open Compute, Blockchain of Edge computing steeds meer mogelijk. Mogelijkheden die voorheen onhaalbaar leken. De technologische ontwikkelingen bieden ons een wereld aan kansen! Hoe kunnen we die gezamenlijk het best oppakken?

Tijdens Green IT Week besteden we extra aandacht aan de ontwikkelingen, kennis en mogelijkheden met betrekking tot Green IT; het gaat hierbij om zowel verduurzaming van ICT zelf als het inzetten van ICT voor duurzaamheid en gerelateerde maatschappelijke vraagstukken, zoals de energietransitie, smart grids, smart city en circulaire economie.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.