Eurofiber ontsluit datacenters via Terabit platform ‘DCspine’

Door de sterke groei van clouddiensten ontstaan er nieuwe IT-ecosystemen die vanuit datacenters opereren. Eurofiber ziet een sterk groeiende vraag naar connectiviteit tussen datacenters ten gevolge van deze ontwikkeling. Het bedrijf speelt hierop in met DCspine, een volledig geautomatiseerd online platform dat een datacenternetwerk biedt op basis van de laatste software defined network technologie.

DCspineDCspine kan gezien worden als de virtuele ‘meet-me-room” van alle geconnecteerde datacenters. DCspine maakt het connecteren tussen datacenters net zo makkelijk als binnen één afzonderlijk datacenter. De propositie is 24×7 leverbaar via een online portal en de diensten zijn direct operationeel na afronding van het bestelproces. ‘Real time’ kunnen via een online self-service portal één of meerdere verbindingen worden besteld, op- en afgeschaald, aangepast of opgezegd. DCspine richt zich primair op datacenters en op cloud service providers die vanuit datacenters opereren. DCspine biedt verbindingen met een capaciteit tot 100 gigabit per verbinding.

Dataplace, NLDC en Alticom

DCspine werkt samen met launching partners Dataplace, NLDC en Alticom. In 2017 zullen drie datacenters van Dataplace, vier datacenters van NLDC en zes datacenters van Alticom worden aangesloten. Gerben van der Veen, managing director Dataplace: “Dataplace gelooft in een open netwerk model waarbij haar klanten kunnen kiezen uit een breed palet van carriers en providers. DCspine is innovatief en versterkt de conneciviteitsmogelijkheden voor onze klanten door eenvoudig, snel en betaalbaar naar alle belangrijke datacenters in Amsterdam en de regio te connecteren.”

Rick van Fught, director (hyper) connectivity NLDC: “Met het verwelkomen van DCspine op onze datavloer, wil NLDC verder bouwen aan een steeds completer carrier- en cloud neutraal datacenter netwerk. Partnerships zoals deze zijn cruciaal en spelen in op de alsmaar groeiende en veranderende vraag naar allerlei connectiviteitdiensten.”

Meer datacenter en partners aansluiten

Eurofiber investeert meerdere miljoenen in DCspine. Het komende jaar zal het platform verder worden uitgebouwd met nieuwe functionaliteit en wordt het aantal aangesloten datacenters en partners systematisch uitgebreid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.