Datacenter Arnhem gaat verder onder vlag van Dataplace

Dataplace, onderdeel van Eurofiber Group, neemt 100% van de aandelen in Datacenter Arnhem over. Met deze overname voegt Dataplace een derde datacenterlocatie toe aan haar positie in de regionale datacentermarkt en speelt Dataplace verder in op de groeiende behoefte aan regionale datacentercapaciteit. De eigenaar en medeoprichter van Datacenter Arnhem, Eric van Scherpenzeel, blijft actief binnen Dataplace en behoudt zijn verantwoordelijkheid voor de locatie in Arnhem.

Datacenter Arnhem is met haar SOC 2-gecertificeerde datacenter sinds 2010 onafhankelijk leverancier van datacenterdiensten in Oost-Nederland. Het bedrijf bedient zowel de Nederlandse als Duitse markt. Mede gezien de afstand van circa 60 km tussen Datacenter Arnhem en Dataplace Utrecht vormt Datacenter Arnhem een aanvulling op de bestaande datacenteractiviteiten van Dataplace. Dataplace gaat de komende jaren significant investeren in de locatie in Arnhem om de digitale infrastructuur verder te optimaliseren.

Groei realiseren in Oost-Nederland

Gerben van der Veen, Managing Director van Dataplace, geeft aan verheugd te zijn over de overname van Datacenter Arnhem. Het nieuwe datacenter, dat Dataplace Arnhem gaat heten, huisvest een mooi portfolio van enterprise, overheids en IT klanten. De overname biedt Dataplace de mogelijkheid om verdere groei in Oost-Nederland te realiseren en beter in te kunnen spelen op de wensen en behoeften van zowel bestaande als nieuwe klanten. Zo maakt het nieuwe datacenter twin-datacenterconcepten mogelijk in combinatie met onder andere datacenterlocaties in Midden en West Nederland.

Alex Goldblum, CEO van de Eurofiber Group, ziet de overname van Datacenter Arnhem als een logische vervolgstap op de overname van Dataplace Rotterdam in 2016. Met het toevoegen van een derde locatie in Arnhem vergroot Eurofiber Group de beschikbaarheid van haar colocatie diensten in Oost-Nederland. Hiermee speelt het in op een verdere toename van de vraag naar open digitale infrastructuur vanuit bedrijven, overheden en IT dienstverleners voor onder andere outsourcing, hybrid cloud solutions and smart cities.

Ondertekening van het contract door Jan-Joost Galesloot, Eric van Scherpenzeel (Datacenter Arnhem) en Gerben van der Veen (Managing Director Dataplace).

Ondertekening van het contract door Jan-Joost Galesloot, Eric van Scherpenzeel (Datacenter Arnhem) en Gerben van der Veen (Managing Director Dataplace)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *