Infotheek Group neemt IT-hardware dienstverlener Scholten Awater over

De Nederlandse IT-hardware dienstverlener Scholten Awater wordt overgenomen door het Leidse IT-bedrijf Infotheek Group

Het Leidse IT-bedrijf Infotheek Group neemt de Nederlandse IT-hardware dienstverlener Scholten Awater over. Hierdoor ontstaat een Europees IT-bedrijf met een omzet van bijna 600 miljoen euro en ruim 800 medewerkers in 14 landen. De overname moet nog worden goedgekeurd door de Autoriteit Consument & Markt (ACM).

Infotheek neemt alle aandelen over van Saphin Investment Group, de aandeelhouder van Scholten Awater. Het overnamebedrag wordt niet bekendgemaakt. De overname steunt op drie belangrijke pijlers: kennisdeling, vergroting van het portfolio en schaalvoordelen op het gebied van gedane en toekomstige investeringen.

Alle expertise onder één dak

De overname geeft beide organisaties de mogelijkheid om verder te groeien en zich te ontwikkelen tot een sterke Europese uitdager die de hele markt kan bedienen. De bedrijven richten zich hierbij op zowel het grootzakelijke en het publieke domein, als het kleinzakelijke segment en de consument. Infotheek Group heeft na de overname alle expertises onder één dak.

“In Scholten Awater hebben wij een zeer ondernemende en professionele collega gevonden”, zegt Jordy Kool, CEO van Infotheek Group. “We delen een ambitieuze visie en we zijn ervan overtuigd dat het samengaan van Scholten Awater en Infotheek Group grote voordelen zal bieden voor onze klanten, partners en medewerkers.” Luuk Slaats, commercieel directeur van Scholten Awater voegt toe: “Scholten Awater is marktleider in Nederland en van oudsher zeer sterk in het grootzakelijke en publieke domein, waarbij wij een zeer duidelijke kwalitatieve positionering hebben over vrijwel alle IT-vraagstukken. Door deze overname kunnen wij onze groeiambities en bijbehorende investeringsbereidheid verder vormgeven. We hebben er alle vertrouwen in dat wij de Nederlandse organisaties in dit segment nog beter en completer van dienst kunnen zijn.”

Het Leidse IT-bedrijf Infotheek Group neemt de Nederlandse IT-hardware dienstverlener Scholten Awater over

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *