Relined ISP Kartcompetitie al 15 jaar Nederlands grootste informele
IT-netwerkevent

Zaterdag 22 april aanstaande vindt bij de Kartfabrique in Utrecht alweer de 15e editie van de Relined ISP Kartcompetitie plaats. Ooit ontstaan vanuit een spontaan initiatief is de Kartcompetitie in 15 jaar tijd uitgegroeid tot één van de grootste en meest competitieve netwerkevenementen van de Nederlandse Internet Service Provider Branche. Een dag vol (race)activiteiten en honderden IT-professionals op en rond de baan die na 15 jaar tijd nog niets van haar appeal heeft verloren! 

Voor de feestelijke jubileum editie van de Relined ISP Kartcompetitie is het spectaculaire thema ‘Kart Blanche’ gekozen. Volgens de organisatie zelf mogen we daarbij denken aan een mix van Cirque fantastique met en een ouderwetse kermis en een snufje freakshow. Dat de Kartfabrique ook in 2017 weer kleurrijk wordt uitgedost voor Nederlands grootste informele IT-netwerkevenement staat daarmee als een paal boven water.

Een bijzonder netwerk evenement

Bezoekers van de Relined ISP Kartcompetitie zal het direct opvallen: dit evenement is niet vergelijkbaar met andere ISP netwerkevenementen. Geen beursvloer, geen lezingen en geen dresscode, maar ondertussen is er van alles te doen, te zien en te beleven. Naast de races die plaatsvinden op het circuit krijgen de sponsoren van het evenement alle ruimte en mogelijkheid om zelf iets te organiseren. Iedere editie leidt dit dan ook weer tot de meest verrassende activiteiten: barista’s, race simulatoren, patchcompetities of foodtrucks. Niets is te gek. Ook naast de race activiteiten op het circuit van de Kartfabrique hoeven bezoekers van de Kartcompetitie zich geen seconde te vervelen. Door de manier waarop het evenement is vormgegeven, biedt de dag een gelegenheid bij uitstek om elkaar op een informele wijze te treffen en uitgebreid bij te praten met oude en nieuwe collega’s uit de branche.

700 IT-professionals, 125 bedrijven, 40 kartteams

Met jaarlijks tussen de 700 en 800 bezoekers behoort de Relined ISP Kartcompetitie al 15 jaar tot de grootste Nederlandse netwerkevenementen voor IT-professionals. In 2016 namen 125 organisaties deel aan de dag. Variërend van webhosting bedrijven tot aan clouddienstverleners en system integrators, maar ook datacenters, hardware leveranciers en carriers wisten opnieuw hun weg te vinden naar de Kartfabrique. De Kartcompetitie is een evenement dat in de branche breed wordt gedragen. Dit wordt niet alleen weerspiegeld door de uitgebreide mix aan deelnemende bedrijven maar ook door de bezoekers zelf: van directeur-eigenaren tot aan engineers en van webdevelopers tot aan salesdirectors. Alle afdelingen binnen IT-bedrijven worden op de dag ruim vertegenwoordigd en racen in 40 teams tegen elkaar om de prijzen en de eer.

Fanatieke teams en deelnemers

Al kort na de aankondiging in januari van de feestelijke 15e jubileum editie ontstond er een ware run op plaatsen voor teams. Tijdens de dag zelf is er plaats op de baan voor 40 teams verdeeld over twee verschillende heats. Binnen 6 weken na de aankondiging waren dit jaar alle 40 teams vergeven. In totaal meldden zich bijna 60 bedrijven met interesse voor een team. Waar sommige teams vooral meedoen voor het plezier van de dag zelf is het voor andere bedrijven een serieuze zaak. Van teams met branded racing overalls die van tevoren flink hebben getraind, kijkt de organisatie dan ook niet meer op. Maar er is altijd plaats voor ieder team van ieder niveau tijdens de ISP Kartcompetitie. Meedoen is en blijft nog steeds het allerbelangrijkste!

Al 15 jaar relevant voor de branche

Dat de ISP Kartcompetitie ook na 15 jaar nog steeds leeft binnen de branche blijkt niet alleen uit het grote bezoekersaantal dat het evenement jaarlijks weer weet te trekken, maar ook uit de actieve steun van de sponsoren die het jaar na jaar mogelijk maken om een groot race- en netwerk evenement als de ISP Kartcompetitie te organiseren. Het is mooi om te zien dat het evenement naast de sponsoren die al jaren bij de competitie betrokken zijn zoals Relined, de Amsterdam Internet Exchange, Quanza engineering, MRV en Brocade, zich ook in 2017 weer nieuwe partijen hebben verbonden aan de dag zoals Comparex, Nimble Storage, NetApp en Xolphin. Opvallend is dat, net als binnen de IT-markt zelf, er langzaam maar zeker een verschuiving plaats vindt onder de bezoekende bedrijven van de traditionele ISP’s naar meer cloud, storage, software en security gerelateerde partijen. Een gezonde ontwikkeling voor 2017 en verder. Ook Cloudworks voelt zich thuis tussen de partijen die de Relined ISP Kartcompetitie een warm hart toedragen en is naast Webhostingtalk ook dit jaar opnieuw mediapartner van het evenement.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *