Cloud opslagdienst Bitcasa staakt activiteiten

Bitcasa maakt bekend zijn activiteiten te staken. Bitcasa was een cloud opslagdienst die in 2011 is opgericht.

BitcasaOp de website van het bedrijf licht Brian Taptich, CEO van Bitcasa, het besluit toe in een verklaring. “Bitcasa is niet meer en dit is geen slecht nieuws. Dankzij het zeer harde werk, de gulheid en de volharding van een aantal mensen – variërend van werknemers tot investeerders en adviseurs – zijn Bitcasa en zijn platform onderdeel geworden van iets veel, veel groter”, aldus Taptich.

Missie

Taptich wijst in de verklaring op de missie van Bitcasa: het elimineren van storage en computing beperkingen op verbonden apparaten, ongeacht hun omvang, op de meest veilige en efficiënte manier mogelijk. Taptich zegt te hopen dat de technologie van Bitcasa in de toekomst alsnog zal kunnen bijdragen aan het realiseren van deze missie.

Onlangs meldde VentureBeat nog dat Bitcasa werd overgenomen door Intel. Dit bleek later echter niet te kloppen. TechCrunch ontkrachtte het gerucht afgelopen vrijdag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *