DataQuint optimaliseert service en flexibiliteit voor klanten met Oracle Spatial and Graph

DataQuint, bouwer van softwareoplossingen voor gemeenten, aannemers en inspectie- en adviesbureaus, kiest voor een partnership met Oracle. Het bedrijf wil verder innoveren en differentiëren op basis van Oracle Spatial and Graph. Deze oplossing is ontwikkeld om gebruikers te helpen geografische en locatiedata beter te beheren met behulp van een Oracle-database. Oracle Spatial and Graph ondersteunt onder meer data en analytics voor landbeheer en GIS, mobiele-locatieservices, sales territory management, vervoer, LiDAR-analyse en locatie-gestuurde Business intelligence.

OracleEen van de oplossingen die DataQuint biedt is GeoVisia, een pakket waarmee alle elementen in de openbare buitenruimte eenvoudig zijn te inventariseren, inspecteren en te analyseren. Het bedrijf was al enige tijd op zoek naar een oplossing om GeoVisia te optimaliseren. Na een bezoek aan het hoofdkantoor van Oracle in San Francisco, waar DataQuint de mogelijkheden van de Oracle-oplossing zag, viel de keus op Oracle Spatial and Graph.

Pay-per-use-model

DataQuint neigde in eerste instantie naar een open-sourceoplossing voor al haar klanten in haar nieuwe hosting omgeving. Toch viel de keus dankzij het pay-per-use-model – dat kosteneffectieve voordelen met zich meebrengt – en de service en ondersteuning die Oracle biedt toch op deze oplossing. Dankzij Oracle Spatial and Graph heeft DataQuint de mogelijkheid haar eigen GeoVisia-oplossing in de cloud aan klanten aan te bieden en flexibel te blijven in tijden van grotere en minder grote vraag. Bovendien onderscheidt het bedrijf zich nu van concurrenten voor wat betreft performance. Zo beschikken de klanten van DataQuint nu sneller over de informatie die ze nodig hebben om hun werk goed uit te kunnen voeren.

“Wij zijn erg blij met deze oplossing en hadden niet verwacht dat een samenwerking met een bedrijf zo groot als Oracle zo goed zou verlopen”, zegt Jan-Peter Reumerman, directeur van DataQuint. “Onze klanten zijn degenen die profiteren van de overstap die we nu maken naar een pay-per-use-model. Naast dit voordeel op financieel gebied, bieden we ze hiermee ook meer flexibiliteit en ondersteuning om verder te innoveren op basis van Oracle Spatial and Graph. Verder hebben ze met deze oplossing betere inzichten met meer performance, en zijn ze bijvoorbeeld in staat GeoVisia-kaarten sneller te raadplegen. Bovendien zijn wij hiermee voorbereid op de toekomst, omdat we hiermee een basis hebben voor smart-city-oplossingen. Wij zijn heel blij met de samenwerking met Oracle – ik kan ook wel zeggen dat het bezoek aan het Oracle-hoofdkantoor het hoogtepunt was van onze week in Silicon Valley.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *