Juniper Networks neemt cloud optimalisatie startup AppFormix over

Juniper Networks neemt AppFormix over, een startup dat zich richt op beheer- en optimilisatieoplossingen voor de cloud. Juniper wil de telemetrie- en beheermogelijkheden van AppFormix integreren in zijn Contrail productlijn.

Juniper NetworksAppFormix is een startup die in 2013 is opgericht door Sumeet Singh, die bij Microsoft het Windows Azure Networking team heeft opgericht en daarnaast werkzaam is geweest bij Cisco. AppFormix is geschikt voor iedere OpenStack en Kubernetes distributie.

Real-time inzicht in de cloud

De startup biedt een big data analytics en machine learning platform aan dat beheerders real-time inzicht geeft in de status en gezondheid van hun clouds. De informatie die het platform geeft stelt beheerders in staat direct actie te ondernemen om problemen te voorkomen en deze acties grotendeels te automatiseren. Daarnaast voorspelt de technologie van het bedrijf problemen die in de nabije toekomst mogelijk gaan spelen. Dit maakt het mogelijk proactief hierop in te spelen om deze problemen te voorkomen.

Juniper Networks wil het platform van AppFormix integreren in zijn Contrail productlijn. “In combinatie met Juniper’s Contrail productlijn verbeter AppFormix cloud orchestratie, -security, -accounting- en -planning”, stelt het bedrijf. “We zijn van mening dat klanten van Juniper profijt halen uit een slimmer, geautomatiseerd en agile operationele ervaring tegen lagere kosten.”

AppFormix blijft bestaan

AppFormix blijft als een onafhankelijk merk bestaan en blijft zijn platform onder de huidige naam leveren. Gebruikers van AppFormix merken naar verwachting op korte termijn dan ook niets van de overname. Financiële details over de overname zijn niet bekend gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *