Woningcorporatie Vivare zet ERP-systeem over naar S/4HANA

Woningcorporatie Vivare transformeert haar huidige ERP-systeem naar S/4HANA. Daarnaast zet Vivare SAP Cloud for Service in. Vivare maakt deze keuze, zodat de corporatie kan sturen op de organisatiekosten, om betaalbaar wonen voor haar klanten mogelijk te maken en te houden, nu en in de toekomst, en om een goede dienstverlening naar haar klanten te kunnen blijven bieden. Vivare en Ctac werken sinds 2015 samen en stelden onlangs gezamenlijk een strategisch programma op om de dienstverlening aan huurders te verbeteren en interne processen te optimaliseren. Deze transformatie maakt deel uit van Vivare Next Level, zoals het programma heet. 

Met de transformatie van het ERP-systeem naar S/4HANA krijgen medewerkers van Vivare de beschikking over de nieuwste functionaliteit en mogelijkheden volgens de laatste technologische en gebruiksstandaarden. Daardoor kunnen ze efficiënter werken en krijgen ze een vollediger overzicht van actuele zaken die spelen met huurders, zoals huurachterstanden of -incasso’s en lopende serviceverzoeken.

Dankzij de inzet van SAP Cloud for Service is het bovendien mogelijk om klantcontacten via diverse kanalen te ondersteunen, waaronder een huurdersportaal. Door in te loggen op dit portaal, krijgen huurders een compleet overzicht van lopende zaken. Zij vinden daar hun volledige contacthistorie, ongeacht of de communicatie plaatsvond via e-mail, telefoon, social media of onlinezelfservice.

Wolter Bosch, Manager Informatisering en Automatisering bij Vivare: “Ctac is de partner gebleken die we zochten, dankzij de specifieke branchekennis en de kennis over de manier waarop we bij Vivare werken. De toegevoegde waarde van Ctac voor wat betreft de SAP portefeuille, is voor ons van groot belang. We zetten in op standaardisatie.”

“De transformatie naar S/4HANA past binnen de ontwikkelingen die we zien in de branche”, zegt Henny Hilgerdenaar, CEO van Ctac. “De woningcorporatiesector vertrouwt op het product SAP. We zijn trots dat we de samenwerking met Vivare verder uitbreiden en de corporatie kunnen helpen om haar klanten beter te bedienen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *