Facebook op weg om één van de grootste IT-investeerders te worden

Het datacenter van Facebook in het Zweedse Lulea

Facebook gaat Alphabet, Amazon.com en Microsoft achterna als één van de grootste investeerders in IT ter wereld. Het bedrijf verwacht dit jaar 4,5 miljard dollar te investeren in IT. Dit is 78% meer dan in 2015.

Dit meldt persbureau Bloomberg. Google’s moederbedrijf Alphabet, Amazon.com en Microsoft besteden per jaar gezamenlijk ruim 20 miljard dollar aan IT. Ook Facebook komt hier nu dicht in de buurt. Het bedrijf verwacht de 4,5 miljard dollar dit naar verwachting in 2016 wordt uitgegeven grotendeels te besteden aan datacenters, servers voor in deze datacenters en infrastructuur om data tussen zijn verschillende datacenters te kunnen versturen.

In 2017 verwacht Facebook zijn investeringen opnieuw fors op te schroeven. David Wehner, Chief Financial Officer van Facebook, spreekt tegenover investeerders van een ‘agressief investeringsjaar’. Tegelijkertijd waarschuwt Facebook dat de omzetgroei van het bedrijf naar verwachting gaat afnemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.