Broadcom neemt Brocade over

Chipfabrikant Broadcom maakt bekend de fabrikant van netwerkapparatuur Brocade over te nemen. Broadcom betaalt 5,9 miljard dollar voor Brocade.

BroadcomMet de overname wil Broadcom zijn portfolio voor enterprise storage en netwerkoplossingen gericht op OEM klanten uitbreiden. Van de 5,9 miljard dollar die Broadcom voor Brocade betaald wordt 5,5 miljard dollar in contanten uitgekeerd. Daarnaast neemt het bedrijf een nettoschuld van 400 miljoen dollar over van Brocade.

Afsplitsing van IP-netwerkdivisie

Broadcom heeft al aangekondigd plannen te hebben om de IP-netwerkdivisie van Brocade af te splitsen. Deze divisie richt zich onder andere op netwerkapparatuur, switches en routers voor datacenters en netwerksoftware.

De overname moet nog worden goedgekeurd door betrokken instanties en aandeelhouders. De bedrijven verwachten de overname over pakweg zes maanden te hebben afgerond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *