Bossers & Cnossen levert compute- en storage-technologie Nikhef, SURFnet en SURFsara

Bossers & Cnossen uit Groningen levert de komende twee jaar de compute- & storage-apparatuur aan Nikhef, SURFnet en SURFsara, inclusief benodigde licenties, (besturings-) software, bijbehorend onderhoud en dienstverlening. De overeenkomst biedt de mogelijkheid tot verlenging van tweemaal één jaar en is het resultaat van een Europese aanbesteding die de opdrachtgevers in juni van dit jaar hebben uitgeschreven. De raamovereenkomsten voor de deals zijn op 30 september 2016 getekend en op 1 oktober ingegaan.

Voor SURFsara gaat Bossers & Cnossen de compute- en storage-apparatuur leveren, met uitzondering van de supercomputer en de tape library. Voor Nikhef betreft het de apparatuur die zij gebruiken voor de nationale e-infrastructuur, en voor SURFnet wordt Bossers & Cnossen partner voor de levering van alle compute- & storage-apparatuur. Opvallend aan de aanbesteding is het feit dat de aanbestedende partijen het aanbestedingstraject gezamenlijk hebben voorbereid. Hierdoor kon de offerteaanvraag en de hierop volgende beoordeling sneller worden uitgevoerd.

“De aanbestedende partijen zijn heel blij met het resultaat van deze gunning”, zegt Anwar Osseyran, managing director van SURFsara en lid van het bestuur van SURF. “Bossers & Cnossen past heel goed in het profiel dat wij voor ogen hebben. Ze zijn een deskundige sparringpartner voor Nikhef, SURFnet en SURFsara op het gebied van architectuur en technisch ontwerp en kunnen merkonafhankelijk leveren. Hierdoor kunnen wij eenvoudiger inspelen op de laatste product- en techniekontwikkelingen, en zijn uitbreidingen aan de ‘installed base’ ook goed mogelijk.”

V.l.n.r.: Stan Bentvelsen (directeur Nikhef), Anwar Osseyran (managing director SURFsara), Jeroen Bos (directeur Bossers & Cnossen) en Erwin Bleumink (algemeen directeur SURFnet) (foto door: Ivar Pel)

V.l.n.r.: Stan Bentvelsen (directeur Nikhef), Anwar Osseyran (managing director SURFsara), Jeroen Bos (directeur Bossers & Cnossen) en Erwin Bleumink (algemeen directeur SURFnet) (foto door: Ivar Pel)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *