Hint versterkt managementteam met Steve Hunter

Hint heeft Steve Hunter benoemd tot vice president EMEA. Naast de dagelijkse leiding gaat Hunter zich onder andere bezighouden met de groei van Hint in het Midden-Oosten, een regio waar hij veel ervaring heeft en waar nu volop kansen zijn op het gebied van digital oilfields. Wouter Last, de oprichter van de succesvolle Nederlandse onderneming, heeft hierdoor de handen vrij voor de groei van Hint in de Verenigde Staten.

Hunter heeft een ruime ervaring in de olie en gas industrie. De afgelopen vijfentwintig jaar heeft hij diverse rollen bekleed op het gebied van engineering, sales en management bij onder andere Honeywell, Pracsi en Una Engineering & Construction en Emerson. De laatste zeven jaar was hij daarbij gestationeerd in Dubai. Hunter heeft zodoende een omvangrijk netwerk in de belangrijke Midden-Oosten regio en is bij uitstek de man om hier groei te faciliteren. Wouter Last, de oprichter en CEO van HINT, gaat zich richten op de groeikansen die ontstaan zijn door de schalierevolutie in de Verenigde Staten.

“Ik ben bij Hint komen werken, omdat ik verschrikkelijk veel potentie zie in het bedrijf,” zegt Hunter. “Hint heeft geweldige mensen in dienst en goede producten op het gebied van metering. We zijn een expert en een betrouwbare, leidende naam in onze niche. Het team heeft het echter in zich om een grotere rol in projecten te nemen en al in conceptfases van grote olie en gastrajecten een belangrijke bijdrage te leveren.”

Digital oilfields

Hunter ziet met name veel kansen op het gebied van digital oilfields. Meetinstrumentaria en meetgegevens van de olie- en gasplatformen zijn vaak van slechte kwaliteit, als er überhaupt al gemeten wordt. Digital Oilfields, olieplatformen uitgerust met uitgebreide sensornetwerken, kunnen de olieopbrengst beter managen en leiden tot nauwkeuriger forecasts. Volgens Hunter is er momenteel veel behoefte aan dit soort efficiënte olievelden.

“Steve Hunter is een zwaargewicht in de branche en ik vind het geweldig dat hij is toegevoegd aan ons team. Hij heeft een uitgebreide ervaring en kan prima het bedrijf leiden in de EMEA regio, zodat ik me op de kansen in de Amerikaanse markt kan concentreren. Ik voorzie echt een versnelling van de groei van Hint,” aldus Wouter Last, oprichter en CEO van Hint.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *