HP neemt printerdivisie van Samsung over

Hewlett Packard (HP) neemt de printerdivisie van Samsung over. Met de overname is een bedrag gemoeid van 1,05 miljard dollar, omgerekend 933 miljoen euro.

HPMet de overname krijgt HP de divisie van Samsung in handen die zich richt op zowel printers, multifunctionals en kopieermachine. HP stelt dat op het gebied van kopieermachine de afgelopen decennia weinig innovatie heeft plaatsgevonden. Het bedrijf noemt de apparaten verouderd en ingewikkeld, en wijst hierbij op de talloze verwisselbare onderdelen. Voor het onderhoud aan kopieermachines zouden dan ook al snel onderhoudscontracten nodig zijn. HP stelt dergelijke apparaten daarom te willen vervangen voor multifunctionals.

Door de overname vallen ook ruim 6.500 patenten op het gebied van printers in handen van Samsung. De bijna 1.300 onderzoekers en technici die bij de printerdivisie van Samsung werkzaam zijn treden na de overname in dienst bij HP. Zodra de overname is goedgekeurd door alle betrokken partijen moet de overname binnen twaalf maanden zijn afgerond. Samsung koopt als onderdeel van de deal na de overname 100 tot 300 miljoen dollar aan aandelen in HP.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *