HPE’s softwaredivisie wordt samengevoegd met Micro Focus

Hewlett Packard Enterprise (HPE) verkoopt een deel van zijn softwaredivisie aan het Britse Micro Focus. Dit bedrijf combineert de HPE-onderdelen met zijn eigen portfolio. HPE krijgt een meerderheidsbelang in Micro Focus.

Het gaat onder andere om HPE’s Application Delivery Management, Big Data, Enterprise Security, Information Management & Governance en IT Operations Management businesses. Deze activiteiten worden samengevoegd met het softwareonderdelen van Micro Focus en ondergebracht in een nieuwe onderneming, die onder de naam Micro Focus gaat opereren.

Meerderheidsbelang

De transactie heet een waarde van 8,8 miljard dollar. HPE krijgt met 50,1% van de aandelen een meerderheidsbelang in het nieuw op te richten bedrijf. Daarnaast betaalt Micro Focus 2,5 miljard dollar in contanten voor de bedrijfsonderdelen. De nieuwe onderneming komt onder leiding te staan van Kevin Loosemore, bestuursvoorzitter van het huidige Micro Focus. Mike Philips wordt aangesteld als Chief Financial Officer.

Daarnaast maakt HPE bekend dat SUSE HPE preferred Linux partner wordt. SUSE gaat de HPE Helion OpenStack en Stackato oplossingen leveren aan klanten en partners.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.