Fusie tussen Dell en EMC is afgerond

Dell Technologies maakt bekend de overname van EMC Corporation te hebben afgerond. Dankzij de overname ontstaat volgens Dell een gecombineerde organisatie – Dell EMC – die klanten kan voorzien van een essentiële infrastructuur voor het vormgeven van hun digitale toekomst, het ingrijpend verbeteren van hun ICT-omgeving en het beschermen van hun belangrijkste bedrijfsmiddel: informatie.

Dell TechnologiesDoor de overname van EMC ontstaat een bedrijfscombinatie met een omzet van 74 EMCmiljard dollar. Dell EMC beschikt over een breed portfolio met technische oplossingen voor complexe problemen van organisaties in snel groeiende segmenten zoals hybride clouds, software defined datacenters, converged infrastructuren, platform-as-a-service (PaaS), data analytics, mobility en cybersecurity.

Dell Technologies

Dell EMC is onderdeel van Dell Technologies, waar ook Boomi, Dell, Pivotal, RSA, SecureWorks, Virtustream en VMware onderdeel van uitmaken. Dell Technologies bedient volgens Dell 98% van alle Fortune 500-ondernemingen. Door op deze schaal te opereren stelt Dell Technologies zijn innovatietempo te kunnen opvoeren, evenals zijn investeringen in R&D, verkoopprocessen, marketing, services, technische ondersteuning en (kosten)efficiëntere oplossingen voor klanten.

Michael Dell, chairman en CEO van Dell Technologies: “We staan aan de vooravond van de volgende industriële revolutie. Onze wereld wordt met de dag intelligenter en sterker verbonden en zal uiteindelijk worden verweven met een enorm Internet of Things. Dit zal onze klanten in staat stellen om fantastische dingen te doen. Dat is de reden waarom we Dell Technologies hebben opgericht. We beschikken over de producten, diensten, het talent en de wereldwijde schaalomvang die nodig zijn om op te treden als katalysator voor verandering en klanten van alle omvang te begeleiden tijdens hun digitale transformatietraject.” Dell Technologies is door Gartner gepositioneerd als ‘Leider’ in 20 magic quadrants en beschikt over een portefeuille van 20.000 octrooien en octrooiaanvragen.

Financiële voorwaarden

Bij de voltooiing van de overnametransactie op 7 september ontvingen de aandeelhouders van EMC $24,05 per aandeel in contanten in combinatie met een tracking-aandeel dat is gekoppeld aan een deel van de economische belangen van EMC in VMware. Op basis van het geschatte aantal uitstaande aandelen van EMC bij sluiting van de beurs ontvingen de aandeelhouders van EMC 0,11146 aandelen van het nieuwe tracking-aandeel (NYSE: DVMT) in ruil voor elk aandeel in EMC. De waarde van het tracking-aandeel kan afwijken van de koers van het aandeel VMware als gevolg van de uiteenlopende kenmerken en rechten die aan beide aandelen zijn verbonden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.