KPN brengt colocatie datacenters onder in nieuwe onderneming

Het datacenter van KPN op de High Tech Campus in Eindhoven

KPN brengt zes van zijn datacenters die specifiek gericht zijn op colocatie onder in een nieuwe onderneming. Hierdoor verwacht het bedrijf beter in te kunnen spelen op groeikansen in de markt, waarbij volgens KPN ‘carrier en cloud neutraal’ belangrijkste beslissingscriteria zijn.

Steeds vaker maken bedrijven gebruik van colocatie. Ook stappen bedrijven voor hun IT-diensten vaker over op clouddiensten, die in veel gevallen ook vanuit colocation datacenters geleverd worden. Klanten vragen daarbij steeds vaker om een datacenter dat niet gebonden is aan een carrier of een specifieke cloud. KPN speelt hier op in door zijn datacenters in Aalsmeer, Almere, Eindhoven, Groningen, Oude Meer (Schiphol) en Rotterdam onder te brengen in een aparte onderneming.

De nieuwe onderneming gaat zelfstandig opereren binnen het KPN-concern. De naam van de nieuwe onderneming wordt op een later moment gebruik gemaakt. KPN benadrukt dat er voor bestaande KPN-klanten die gebruik maken van de colocatie datacenters niet veranderd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *