100 best practices voor big data security en privacy

De hoeveelheid big data die wordt gegenereerd verdubbelt naar verwachting iedere twee jaar, van 2.500 exabytes in 2012 naar 40.000 exabytes in 2020. Gezien de gigantische omvang die big data gaat aannemen wordt security en privacy steeds belangrijker. De Cloud Security Alliance (CSA) publiceert daarom een whitepaper waarin 100 best practices op het gebied van security en privacy rond big data worden behandeld.

De Cloud Security Alliance heeft 100 best practices met betrekking tot Big Data security en privacy verzameld in een whitepaperDe whitepaper ‘Big Data Security and Privacy Handbook: 100 Best Practices in Big Data Security and Privacy’ is opgesteld door de Big Data Working Group van de CSA, die onder leiding staat van Sreeranga Rajan en Daisuke Mashim. Met de best practices wil de CSA big data service providers helpen hun infrastructuur te versterken om big data veilig te houden.

Tien grootste uitdagingen

In de whitepaper worden de tien grootste uitdagingen met betrekking tot security en privacy van big data behandeld:

  1. Secure Computations in Distributed Programming Frameworks
  2. Security Best Practices for Non-Relational Data Stores
  3. Secure Data Storage and Transactions Logs
  4. Endpoint Input Validation/Filtering
  5. Real-Time Security/Compliance Monitoring
  6. Scalable and Composable Privacy-Preserving Analytics
  7. Cryptographic Technologies for Big Data
  8. Granular Access Control
  9. Granular Audits
  10. Data Provenance

Per uitdaging worden 10 best practices gegeven die helpen met deze uitdaging om te springen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *