SAP biedt bedrijven meer inzicht in kwaliteit van data

Digitaal zakendoen vereist realtime besluitvorming en directe toegang tot betrouwbare informatie. Bovendien moeten organisaties die data per direct geschikt kunnen maken voor de specifieke wensen van de afdeling en de individuele gebruiker. Om hierop in te spelen vernieuwt SAP zijn Enterprise Information Management (EIM)-portfolio. De vernieuwde oplossingen zijn geschikt voor cloud en big data omgevingen, zorgen voor meer selfservicemogelijkheden en beschikken over meer functionaliteiten.
SAPDe volgende oplossingen zijn vernieuwd:

HANA smart data integration / HANA smart data quality

De nieuwste versies van SAP HANA smart data integration en SAP HANA smart data quality brengen bedrijfsinformatie en data afkomstig van social media netwerken als Facebook, Twitter en Google+ bijeen. Uit die samenvoeging ontstaan nieuwe inzichten in klantgedrag, product lifecycles en marktomstandigheden.

SAP Data Services

Organisaties kunnen met de nieuwste versie van SAP Data Services de on-premise data van ieder willekeurig bestandsformaat en iedere grootte migreren naar cloud diensten als Microsoft Azure, Amazon S3 en Google Cloud Storage. Hierdoor kunnen zij big data analyses uitvoeren en disaster recovery mogelijk maken met een back-up van hun data in de cloud. Daarnaast hebben gebruikers overal en met iedere applicatie toegang tot hun gegevens.

Ondernemingen kunnen ook data uit HPE Vertica uitlezen, Microsoft Outlook-databestanden verwerken en zo inzichten destilleren uit e-mailberichten, kalenderafspraken en gearchiveerde items.

SAP Information Steward

Met SAP Information Steward kunnen bedrijven de herkomst van data in kaart brengen en achterhalen wat de impact is van het toevoegen van nieuwe databronnen aan Hadoop. Hierdoor is duidelijk waar data vandaan komen, waardoor zij betere beslissingen kunnen nemen.

Ook maakt de vernieuwde oplossing het voor organisaties mogelijk te monitoren of zij voldoen aan de geldende wet- en regelgeving. Hiertoe heeft SAP informatiepolicy’s gedefinieerd in de tool zelf. Gebruikers ontvangen meldingen op het moment dat de datakwaliteit niet toereikend is, zodat zij onmiddellijk actie kunnen ondernemen om de kwaliteit te herstellen.

SAP Agile Data Preparation

SAP Agile Data Preparation maakt het mogelijk dat niet alleen business analisten inzichten kunnen halen uit BI, maar vrijwel iedere gebruiker. Dankzij een gebruiksvriendelijke selfservice tool kunnen medewerkers toegang tot gegevens krijgen, data transformeren en gegevens met elkaar combineren. Het voorbereiden van data voor het uitvoeren van analyses wordt hierdoor eenvoudiger en minder tijdrovend. Middels datadomeinen en scorekaarten kunnen gebruikers ook snel de datakwaliteit analyseren en bewaken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *