Bedrijven hebben moeite met het ondersteunen van remote and branch offices

Organisaties lopen bij het beheer van de IT-infrastructuur van hun verschillende vestigingen (remote and branch offices, ROBO’s) tegen diverse uitdagingen aan. De belangrijkste zijn herstel na calamiteiten (54 procent), hoge kosten (46 procent) en het inzetten van adequaat personeel ter ondersteuning van ROBO’s (46 procent).

riverbedDit blijkt uit onderzoek (pdf) van Riverbed Technology, leverancier van applicatieperformance-infrastructuur, naar het beheer van de IT-infrastructuur van ROBO’s. Het onderzoek is uitgevoerd onder 183 bezoekers van EMC World 2016. Lettend op financiële schade, zijn het vertragingen in het leveren van infrastructuur, apps en nieuwe diensten aan ROBO’s (45 procent), vertragingen in herstellen na ROBO-storingen (44 procent) en de tijd die het kost om ROBO-back-ups te beheren (39 procent), die de meeste impact hebben.

In veel gevallen wordt data die in ROBO’s wordt verzameld opgeslagen op lokale servers. Dit maakt de data kwetsbaar voor onder andere diefstal, natuurrampen en menselijke fouten. 75% van de respondenten noemt het dan ook ‘enigszins tot extreem wenselijk’ om data uit ROBO’s op te slaan in het datacenter of in de cloud.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *