Microsoft helpt bedrijven app containers uit te rollen in de cloud

Microsoft helpt bedrijven hun app containers in de cloud te draaien. Het bedrijf introduceert hiervoor Azure Container Services.

Azure Container ServicesVeel bedrijven experimenteren volgens Microsoft met containers en willen deze in productieomgevingen draaien. Het uitrollen en draaien van gecontaineriseerde applicatie workloads is echter niet eenvoudig. Naarmate de dichtheid van containers toeneemt wordt het beheer volgens Microsoft steeds complexer, waardoor traditionele hands-on beheermethodes weinig effect hebben.

Containers snel uitrollen

Azure Container Services biedt vereenvoudigde configuraties van open source container orchestration technologie, die is geoptimaliseerd voor de cloud. Met deze configuraties neemt Microsoft gebruikers werk uit handen. Zij kunnen applicaties in enkele klikken uitrollen op een raamwerk van Microsoft, dat is ontworpen om het beheer van containers te vereenvoudigen.

De dienst is volledig gebaseerd op open source software, waarmee Microsoft de portabiliteit van workloads wil maximaliseren. Azure Container Services biedt ondersteuning voor Docker images en de orchestration engines DC/OS en Docker Swarm.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *