Brocade neemt Ruckus Wireless over

Brocade maakt bekend Ruckus Wireless over te nemen. De netwerkgigant betaalt zo’n 1,5 miljard dollar voor Ruckus Wireless.

BrocadeMet de overname wil Brocade zijn enterprise netwerkportfolio uitbreiden. Brocade is al langer actief op het gebied van netwerkoplossingen, terwijl Ruckus Wireless draadloze netwerkproducten levert. De portfolio’s van beide bedrijven sluiten dan ook goed op elkaar aan.

Positie op markt verbeteren

Brocade stelt dat door de overname een leidende speler te worden op het gebied van storage area networking en als wifi service provider. Daarnaast verwacht Brocade de tweede positie in de markt voor datacenternetworking in te kunnen nemen, de derde plek in de markt voor enterprise wireless lan en eveneens de derde positie in de markt voor enterprise edge networking. De overname van Ruckus Wireless moet rond het derde kwartaal van het fiscale jaar 2016 zijn afgerond.

Onlangs kocht Brocade ook al StackStorm, een leverancier van automatiseringssoftware voor datacenters. StackStorm levert schaalbare open source oplossingen op basis van DevOps voor netwerkoplossingen van Brocade.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *