T-Systems lanceert met Open Telekom Cloud eigen public cloud

T-Systems heeft tijdens de Cebit-beurs in Hannover officieel de Open Telekom Cloud gelanceerd. Daarmee kunnen bedrijven in Europa, maar ook daarbuiten, nu gebruik maken van een public cloud die valt onder de Duitse privacy-wetgeving. Of zoals Tim Höttges van Deutsche Telekom – de moedermaatschappij van T-Systems – het uitdrukte: een Europees antwoord voor veilig gebruik van data in de cloud.

De lancering van de Open Telekom Cloud vond plaats op de eerste dag van de Cebit-beurs. Bij de officiële aftrap van dit project waren ook twee belangrijke partners van T-Systems betrokken: Huawei als leverancier van de IT- en Timotheus Höttges Deutsche Telekomnetwerkapparatuur en SAP dat als eerste partij software aanbiedt via de Open Telekom Cloud.

Höttges toonde zich in een speech tijdens de officiële ingebruikname ambitieus. T-Systems en Deutsche Telekom hebben inmiddels meer dan 100 miljoen euro in het project geïnvesteerd. Dat moet over 5 jaar leiden tot een marktaandeel van circa 20 procent in de Europese markt voor public cloud-diensten.

Open Telekom Cloud wordt nadrukkelijk gepositioneerd als een cloud-dienst die onder de Duitse wetgeving op het gebied van privacy en bescherming van persoonsgegevens valt. Anders gesteld: dus buiten het bereik van Amerikaanse en andere geheime diensten. Bovendien geeft men aan goedkoper te willen zijn dan de alternatieven.

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *