App Annie: ‘Aantal downloads uit mobiele appwinkels verdubbelt tussen 2015 en 2020’

Het aantal downloads uit mobiele appwinkels verdubbelt tussen 2015 en 2020. Naar verwachting downloaden gebruikers wereldwijd in 2020 zo’n 285 miljard apps. Vooral opkomende markten drijven het aantal downloads fors op.

Dit blijkt uit cijfers van App Annie, dat gegevens verzamelt over het gebruik van apps. Het bedrijf verwacht dat de omzet uit appwinkels wereldwijd dit jaar uitkomt op 51 miljard dollar. De omzet stijgt de komende jaren fors en bedraagt naar verwachting in 2020 meer dan 101 miljard dollar. Deze groei wordt vooral veroorzaakt door twee factoren: de sterke omarming van mobiele apps in opkomende economieën en het vermogen van mobiele apps om een groter aandeel in de uitgaven van gebruikers te veroveren in gevestigde economieën.

App Annie: ’Gebruikers downloaden in 2020 pakweg 285 miljard apps’

Apple’s App Store draait voorlopig de meeste omzet

Apple’s App Store voor het iOS platform zal wat betreft wereldwijde omzet tot 2017 aan de leiding blijven. Na dit jaar vindt een omslag plaats en genereert de combinatie van Google Play en third-party appwinkels voor het Android platform meer omzet van Apple’s App Store. Vooral de groeiende populariteit van Android apparaten draagt hieraan bij.

Games blijven tot 2020 de meeste omzet opleveren. Wel voorspelt App Annie dat de omzet uit andere apps in 2020 zal zijn verviervoudigd ten opzichte van nu. In 2020 zou de omzet uit andere apps dan games goed zijn voor 25% van de totale omzet in appwinkels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *