Steeds meer bedrijven hanteren een ‘cloud-first’-strategie

Bijna de helft van de Europese bedrijven gebruikt meer dan 200 applicatiediensten elke dag. Dit aantal zal groeien aangezien 42 procent aangeeft dat mobiele applicaties bovenaan het lijstje IT-kosten in 2016 staan. Steeds meer bedrijven hanteren een ‘cloud-first’-strategie. Ook wordt de hybride cloud steeds populairder.

Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van F5 Networks naar de levering van applicaties. Het State of Application Delivery onderzoek wordt jaarlijks uitgevoerd om te polsen welke trends er zijn in het gebruik van zakelijke applicaties, en hoe deze binnen IT-infrastructuren worden geleverd en beheerd. 30 procent van de EMEA-bedrijven hanteert een ‘cloud-first’-strategie, waarbij eerst cloud-gebaseerde oplossingen worden overwogen voordat er IT-investeringen worden gedaan. Meer dan twee derde van de respondenten verwacht dat aan het einde van dit jaar de helft van alle applicaties in de cloud wordt gehost. Hybrid cloud wordt de nieuwe norm, vanwege de flexibiliteit en mogelijke kostenbesparingen.

Beveiliging van gebruikers en gegevens

Als het gaat om security leggen bedrijven de focus op het beschermen van clients, verzoeken en antwoorden, de kritieke punten waarop data makkelijk is te misbruiken. De applicatie-services die het meest worden toegepast voor beveiliging zijn netwerk-firewalls (84 procent) en antivirus-technologie (85 procent). De uitdaging ligt elders: 22 procent stelt dat het grootste gevaar schuilt in het ontbreken van begrip vanuit medewerkers.

DevOps en SDN voorzien in automatisering en aansturing, coördinatie en beheer (orchestration). Beide worden gezien als sleutelelementen om kosten te reduceren en time-to-market te verbeteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *