’36% van de data wordt eind 2016 in de cloud opgeslagen’

De cloud wordt op steeds grotere schaal gebruikt. 36% van alle data wereldwijd wordt eind 2016 opgeslagen in de cloud. Dit percentage lag in 2013 nog op 7%.

Dit voorspelt Soliant Consulting. Uit eigen onderzoek van het consultancybureau blijkt dat 63% van de bedrijven in 2015 tenminste één private clouddienst heeft gebruikt en 88% van de bedrijven gebruik maakte van publieke clouddiensten. In veel gevallen combineren bedrijven de public en private cloud. 82% van de bedrijven maakte in 2015 gebruikt van een hybride cloudmodel. Dit percentage lag in 2014 nog op 74%.

Investeren in de cloud

Bedrijven investeren dan ook op grote schaal in de cloud. Soliant Consulting schat dat alleen kleine bedrijven in 2015 al goed waren voor een investering van 15,5 miljard dollar in clouddiensten. Het bedrijf laat echter in het midden hoeveel er in 2015 in totaal is geïnvesteerd in clouddiensten. Vooral service apps leverde veel omzet om. Dit segment was eind 2015 naar schatting 67,4 miljard dollar waard. Het consultancybureau voorspelt dat de totale markt voor clouddiensten in 2020 zo’n 270 miljard dollar waard is.

Soliant Consulting heeft alle resultaten van haar onderzoek verzameld in een infographic.

De Economy of Cloud van Soliant Consulting

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *