Salesforce integreert oplossingen voor het MKB

Salesforce kondigt de integratie van Desk.com en SalesforceIQ aan. Desk.com is de alles-in-een serviceapplicatie voor snelgroeiende organisaties en SalesforceIQ is de gemakkelijk te gebruiken, slimme salesoplossing, waarmee MKB-organisaties sneller deals kunnen sluiten.

Steeds meer klanten verwachten gepersonaliseerde en snelle service via alle kanalen, waar en wanneer ze maar willen. Uit onderzoek blijkt dat bijna 80 procent van de MKB’ers niet voldoende is toegerust om aan deze klantbehoefte te voldoen. De voornaamste reden hiervoor is dat essentiële businessapplicaties niet met elkaar verbonden zijn, waardoor klantinformatie over verschillende datasilo’s verdeeld is. ‘Het midden- en kleinbedrijf heeft minder middelen dan grote bedrijven, maar met Salesforce krijgen MKB’ers een competitief voordeel. Door SalesforceIQ en Desk.com samen te brengen helpen we het MKB om slimmer met hun klanten te communiceren en zo hun groei te versnellen,’ stelt Leyla Seka, general manager en senior vice president van Desk.com bij Salesforce.

Relationship intelligence

Salesforce - Deskcom en SalesforceIQDoor het samenbrengen van Desk.com en SalesforceIQ doorbreekt Salesforce niet alleen de barrière tussen sales- en serviceteams, maar geeft het MKB’ers ook de mogelijkheid om relationship intelligence te gebruiken. Met SalesforceIQ zetten organisaties datawetenschap in om automatisch informatie over hun klantrelatie te verzamelen en analyseren. Deze data is onder andere afkomstig uit e-mails en agenda’s. De analysetool vindt patronen, waarmee toekomstige resultaten voorspeld worden. Daarnaast geeft SalesforceIQ proactief aanbevolen acties om een sterkere relatie met de klant op te bouwen.

Voordelen

Met de integratie van Desk.com met SalesforceIQ kunnen MKB’ers het volgende leveren:

  • Slimmere klantenservice: SalesforceIQ is nu direct vanuit Desk.com te benaderen, hierdoor hebben alle servicemedewerkers ook inzicht in alle salesactiviteiten, zoals de volgende salesbijeenkomst of het aantal inactieve dagen.  Hierdoor kunnen servicemedewerkers slimmere service leveren en een langetermijnrelatie met de klant opbouwen.
  • Betere inzichten voor sales: Klantinformatie over serviceverzoeken kan nu direct vanuit Desk.com worden getoond in SalesforceIQ. De salesmedewerker heeft nu een compleet beeld over de status van de klant en het aantal voltooide of uitstaande serviceverzoeken. Dit kan hij inzetten om een betere prioritering aan te brengen in zijn klantenbestand.
  • Samenwerking tussen sales en service in een mum van tijd: MKB’ers hoeven geen tijd en geld meer te investeren in maatwerk om sales en service op één lijn te krijgen. Met de integratie van Desk.com en SalesforceIQ leveren sales- en servicemedewerkers hun klanten een eenduidige ervaring.

 

One Response to Salesforce integreert oplossingen voor het MKB

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *