HP lanceert HP Helion CloudSystem 9.0

HP stelt de geïntegreerde enterprise cloud oplossing HP Helion CloudSystem 9.0 beschikbaar. Daarnaast lanceert het bedrijf het nieuwe HP ConvergedSystem 700, een workload geoptimaliseerde infrastructuur die HP speciaal voor HP Helion CloudSystem 9.0 heeft ontwikkeld.

HP Helion CloudSystemHP Helion CloudSystem 9.0 maakt gebruik van HP Helion OpenStack en het HP Helion Development Platform. Hiermee integreert het platform open source Iaas (Infrastructure-as-a-service) en Paas (Platform-as-a-service). HP Helion CloudSystem 9.0 biedt een ontwikkelomgeving die geïntegreerd kan worden in IT-omgevingen van klanten om zo hun bestaande applicaties naar de cloud te verplaatsen. Daarnaast is het mogelijk cloud-native applicaties te ontwikkelen en te implementeren aan de hand van verschillende programmeertalen.

Bestaande en nieuwe technologieën integreren

“Bedrijven willen profiteren van de beloften van de cloud, echter is het succes van de cloud in veel gevallen afhankelijk van het vermogen om bestaande en nieuwe technologieën te integreren”, aldus Bill Hilf, senior vice president, HP Helion Product & Service Management. “HP Helion CloudSystem 9.0 maakt het voor bedrijven mogelijk om bestaande infrastructuren en kennis te behouden, bestaande applicaties als cloud services te beheren en tegelijkertijd moderne applicatieontwikkelingen en implementatiemethoden te ondersteunen voor een soepele overgang naar een hybride infrastructuur.”

HP Helion CloudSystem 9.0 stelt IT in staat om met verschillende cloud omgevingen aan diverse applicatieontwikkeling- en implementatiebehoeften van organisaties tegemoet te komen. Het systeem is compatible met de meest gebruikte besturingssystemen, standaard infrastructuur- en businessmanagementtools en populaire hypervisors. HP Helion CloudSystem 9.0 worden geïntegreerd met bestaande heterogene IT omgevingen.

Features

Features van HP Helion CloudSystem 9.0 zijn onder andere:

  • OpenStack software en Cloud Foundry applicatie programmering interfaces (APIs) voor directe toegang tot en het beheren van cloud diensten
  • Hybride cloud management mogelijkheden binnen verschillende publieke en private cloud omgevingen, waaronder Microsoft Azure, AWS, HP Helion Public Cloud, HP Helion OpenStack en VMware. Klanten kunnen daarnaast capaciteit te verdelen tussen AWS en hun data datacenters dankzij HP Helion Eucalyptus
  • Ondersteuning voor verschillende hypervisors, waaronder Microsoft Hyper-V, Red Hat KVM en VMware ESXi. Klanten zijn hierdoor niet langer afhankelijk van één leverancier
  • De laatste versie van HP Cloud Service Automation, een single management platform voor het beheer van meerdere cloud omgevingen
  • Integratie met HP OneView voor ondersteuning van fysieke server voorzieningen inclusief de implementatie van de hardware of bare metal resources

Stand-alone

HP Helion CloudSystem 9.0 kan worden ingezet als stand-alone software ter ondersteuning van een multi-vendor hardware-omgeving. De software is geoptimaliseerd voor HP ConvergedSystem 700 en maakt het mogelijk gebruik te maken van een zelf samengestelde cloud op basis van de technologie van OpenStack en Foundry.

HP Helion CloudSystem 9.0 is beschikbaar als een geïntegreerde blade-based of hyper-converged-infrastructuur met HP ConvergedSystem. Deze technologie bespaart tijd en capaciteit gedurende de levensduur van het systeem. In de fabriek wordt HP CloudSystem 9.0 volledig geïntegreerd met ConvergedSystem 700.

Beschikbaarheid

Zowel HP Helion CloudSystem 9.0 als HP ConvergedSystem 700 zijn per direct beschikbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *