Salesforce introduceert Salesforce App Cloud

Salesforce introduceert Salesforce App Cloud. App Cloud integreert alle bekende platformservices van Salesforce, waaronder Force, Heroku Enterprise en Lightning. Daarnaast biedt App Cloud de nieuwe service Trailhead, een interactieve leeromgeving voor alle Salesforce-appmakers, en AppExchange, een online marktplaats voor business applicaties.

In de snel groeiende ‘app-economie’ hebben CIO’s te maken met een enorme vraag vanuit hun bedrijf om in sneltreinvaart apps te ontwikkelen waarmee ze in contact komen en blijven met klanten, medewerkers en zelfs producten. Een grote uitdaging voor CIO´s in deze nieuwe app-economie is het werken met verschillende ontwikkelplatformen. Door het gebruik van verschillende platformen zijn applicaties niet bruikbaar in meerdere technische architecturen of andere use cases. Daarnaast hebben bedrijven groeiende eisen aan hun applicatie-portefeuille als het gaat om compliance en governance.

Nieuwe mogelijkheden

CIO’s kunnen met App Cloud mobiele, web- en wearable apps bouwen, op- en afschalen en implementeren vanuit één omgeving, met nieuwe platformservices zoals:

  • Salesforce App CloudHeroku Enterprise: met Heroku Enterprise kunnen ontwikkelaars apps bouwen, gebruikmakend van de netwerk-, data- en identity services die gedeeld worden via de App Cloud. Met Private Spaces draaien bedrijven apps in een dedicated privé-omgeving van Heroku, met directe toegang tot de Salesforce-infrastructuur en on-premise data uit legacy systemen bij klanten. Het onderdeel Regions geeft bedrijven de mogelijkheid hun apps beschikbaar te maken in acht regio’s wereldwijd, waaronder Duitsland, Ierland, Singapore, Sydney en Tokio, en Noord-Amerika. Heroku Enterprise is direct verbonden met Force via bi-directional data sync, single sign-on en role-based access controls.
  • Salesforce Lightning: Salesforce Lightning is een metadata-gedreven platformservice waarmee iedereen, dus niet alleen ontwikkelaars, applicaties kan ontwikkelen. Elke gebruiker creëert een user experience door componenten, zoals kaarten, kalenders, knoppen en formulieren, via drag and drop te plaatsen. Met Salesforce Lightning Design System heeft elke gebruiker bovendien een how-to guide en code voor het bouwen van apps bij de hand.
  • Trailhead: Trailhead is een nieuwe interactieve leeromgeving voor iedereen die gebruik maakt van de App Cloud, van ontwikkelaars tot eindgebruikers, marketeers en data-analisten. Met behulp van gamification leidt Trailhead appmakers langs alle onderdelen binnen de App Cloud. Met Trailhead kunnen appmakers hun kennis testen en tegelijkertijd punten en badges verdienen. De informatie in Trailhead is opgedeeld in zogeheten trails, en geeft gebruikers gratis de kennis die ze nodig hebben. Inmiddels hebben sinds de beta-release 35.000 appmakers de Trailhead-training gevolgd en daarbij meer dan 120.000 badges verdiend.

App Cloud heeft een ecosysteem van 2,3 miljoen ontwikkelaars, die gezamenlijk al meer dan 5,5 miljoen apps hebben gebouwd. De AppExchange is een marktplaats voor bedrijfsapplicaties met meer dan 2.750 ISV-apps en 40 Lightning Components. Deze apps draaien allemaal op de enterprise infrastructuur van Salesforce, waarop elke werkdag naar schatting 3,7 miljard transacties plaatsvinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *