HP en Intel gaan samenwerking aan rond High Performence Computing

HP gaat een samenwerking aan met Intel Corporation omtrent High Performance Computing (HPC). De samenwerking moet gebruikersinnovatie verbeteren en de toegankelijkheid van HPC voor enterprises vergroten. Hiervoor lanceren de bedrijven een nieuw Center of Excellence (CoE). Dit center brengt experts van HP en Intel bij elkaar, zodat gebruikers worden ondersteund in planning, ontwikkeling, inzet en beheer van HPC oplossingen.

HPC groeit momenteel snel. Van overheden en de academische wereld naar alle soorten enterprises, allerlei soorten ondernemingen maken gebruik van HPC. Met HPC kunnen enterprises sneller big data analyses maken en business inzichten verkrijgen. De International Data Corporation voorspelt dat de bestaande HPC compute servermarkt groeit tot $15,2 miljard in 2019. Organisaties adopteren HPC technologieën met als doel geavanceerde analyses en big data workloads uit te voeren.

Groeiende vraag

Verschillende veranderingen in de markt zorgen voor een groeiende vraag naar HPC vanuit commerciële enterprises. Het gaat hierbij onder andere om een overvloed aan nieuwe big data bronnen door mobility, cloud computing, multimedia, sociale samenwerkingen en the Internet of Things (IoT). Een ander voorbeeld is de snelle transformatie van business processen in belangrijke industrieën, zoals olie exploratie, human genomics, en de real-time financiële markt. Tot slot wijzen HP en Intel ook op de recente verbeteringen in procestechnologie zorgen voor efficiëntie, schaalbaarheid en ultra-high-speed processing performance van compute, tegen een prijs die in lijn is met traditionele IT.

“Data groeit enorm in volume, snelheid en variatie. Bovendien voldoen de geavanceerde proceseisen steeds meer aan de business uitdagingen. Ondertussen vervaagt de lijn tussen traditionele computing en high performance computing”, aldus Bill Mannel, vice president en general manager, HPC en Big Data, HP Servers. “Door deze samenwerking geven we gebruikers toegang tot de technologie en de oplossingen, en tevens tot het intellectuele eigendom, portfolio services en technische ondersteuning die nodig is om hun compute infrastructuur te verbeteren en alles uit een data gedreven omgeving te halen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *